Warta pangénggalna ngeunaan Covid-19 di Komunitas Valencian sareng Costa Azahar.

16 / 10 / 2021

Présidén Generalitat Valenciana, Ximo Puig, iklan tungtung larangan coronavirus saatos perayaan méja Antar Kantor pikeun Pencegahan sareng Aksi sateuacan Covidien-19, kaputusan anu ngamungkinkeun "ngahontal jalan akhir tina momen bersejarah" sareng ngamimitian "panggung anyar tina akal, kapinteran sareng tanggung jawab."

Ieu mangrupikeun watesan sareng aturan anu diberlakukeun dina taun Oktober 9 dina Komunitas Valencian.

Pamakéan wajib masker

Generalitat ngajaga kawajiban ngagem topéng dina rohangan katutup pikeun panggunaan umum sareng di rohangan luar tempat jarak kaamanan 1,5 méter henteu tiasa dihormat. Janten, panggunaanna di luar ruangan bakal teras disarankeun, khususna di lingkungan kota.

Salah sahiji larangan anu disimpen dina SK anyar anu diberlakukeun Oktober 9 ngaréspon teu tiasa ngaroko di jalan umum dina jarak dua méter tina jarak antarpribadi, kalebet di teras-teras tempat padumukan.

Silaturahmi sareng kahirupan wengi

Wates kapasitas turun tapi jumlah maksimum sapuluh jalma per méja tetep. Kitu ogé, konsumsi dina palang diidinan, duanana diuk sareng nangtung, salami jarak kaamanan dihormat.

Waktu nutup di bar sareng réstoran bakal diatur ku lisénsi unggal tempat, sedengkeun di pub sareng diskotik wates waktos lima énjing-énjing dileungitkeun dina waktos anu sami kapasitasna diangkat janten saratus persén.

Bioskop, bioskop sareng aula

Kapasitas di pendirian ieu pakait sareng luang bakal saratus persén, salami teu aya inuman atanapi tuang anu dikonsumsi. Upami ieu masalahna, korsi bebas jarak kedah dipastikeun pikeun masing-masing kelompok jalma.

Festival musik

Acara musik, sapertos konser atanapi festival, diidinan deui sareng, gumantung kana kaistimewaanana, a protokol khusus ku Kamentrian Kaséhatan di mana éta nguntungkeun acara terbuka anu promotor nyungkeun paspor koval pikeun ngaksés ka tempatna.

Sadaya ieu, dina kalakuan ieu ogé wajib ngagunakeun topéng, kecuali nalika dikonsumsi. Salaku tambahan, diidinan ngalih sareng jogét sacara bébas ngalangkungan sadaya fasilitas anu disayogikeun.

Kajadian olahraga

Pikeun perayaan patandingan liga maén bal sareng baskét profesional, perjanjian éta Déwan Kaséhatan Interteritorial, anu netepkeun kapasitas maksimal dina ruang tertutup dina dalapan puluh persén, kitu ogé di stadion hawa terbuka dina saratus persén.

Dina kagiatan olahraga, moal aya watesan kapasitas, boh anu lumangsung di kolam renang sareng gim sareng di kamar ganti masing-masing.

Perayaan sareng kagiatan sacara umum

La Generalitat parantos ngaleungitkeun watesan kapasitas dina sadaya jinis tempat usaha sareng kagiatan sacara umum, ogé dina e angin sareng perayaan, kacuali éta dicekel ku masarakat umum, dina hal éta kudu dibatesan kana rasio 2,25 méter pasagi per hadirin.

 

 

09 / 10 / 2021

Kalayan kajadian tina panyakit lemah pisan dina Komunitas Valencianjeung 2.056 kasus anu ayeuna aktip Numutkeun data anu disayogikeun kamari ku Kamentrian Kaséhatan Universal sareng Kaséhatan Umum, présidén Ximo Puig Anjeunna ngarencanakeun badé sumping siang ayeuna mulai jam 17:30 sonten kanggo tindakan de-eskalasi. Sareng éta kalayan datangna 9 Oktober, kalayan tingkat inféksi anu handap sareng nurunna rawat inap, parantos waktuna pikeun ngamimitian de-eskalasi.

Poé Komunitas Valencian dijadwalkeun janten, numutkeun klaim Puig anu pang anyarna, a vindicative perayaan otonomtapi ogé, taun ayeuna, tanggal anu katingalina ka optimismeu. Puig parantos ngumumkeun yén dina 9 Oktober, seueur larangan anu masih kuat ku kovid bakal lungsur nyandak léngkah nuju a "Ningkatkeun normalitas" sabab ngan ukur jalma-jalma anu bakal teraskeun ukuran anu diperyogikeun pisan.

 

01 / 10 / 2021

Komunitas Valencian bakal ngantunkeun dina Oktober sakitar dua puluh bulan larangan kusabab viruscorona. Nyatana, validitas ukuran panganyarna anu ditetepkeun ku Generalitat kadaluarsa jam 23.59:8 wengi tanggal XNUMX.

Upami peta jalan anu dirarancang ku Pamaréntah dipimpin ku Ximo Puig dina Saptu 9 Oktober, perayaan Komunitas Valencianlarangan bakal turun anu mangaruhan kapasitas sareng jam séktor sapertos kahirupan wengi, silaturahmi, budaya atanapi kagiatan olahraga.

Nanging, éta topéng bakal tetep wajib sareng direncanakeun nerapkeun paspor kovalén kanggo nyegah penduduk anu teu divaksinasi tina lebet diskotik atanapi konsér sareng acara masal.

Dugi ka ayeuna, kajadian kumulatif ti viruscorona Tempatna aya 46 katépaan per 100.000 jiwa, numutkeun data ti Kamentrian Kaséhatan. Indéks ieu nganggap résiko low tina nyebarkeun éta Covidien-19 sareng éta parantos nyababkeun turunna tekanan Podomoro. Nyatana, seuseueurna kasus coronavirus énggal dikonsentrasi dina populasi dina umur sabelas taun, anu teu acan nampi vaksinna.

Imunisasi ngalawan coronavirus mangrupikeun salah sahiji konci pikeun ngeureunkeun larangan éta. Numutkeun inpormasi anu disayogikeun ku Kamentrian Kaséhatan, dina waktos ayeuna parantos aya opat juta urang Valencian anu nampi jadwal lengkep vaksin (dua dosis pikeun Pfizer, Moderna sareng AstraZeneca; dosis tunggal tina Janssen atanapi dosis suntikan tina vaksin naon waé dina jalma anu ngagaduhan riwayat lulus Covid-19).

https://www.abc.es/espana/comunidad-valenciana

 

26 / 09 / 2021

Kajadian akumulasi, numutkeun laporan Kamentrian Kaséhatan, turun kana 52,66 inféksi per 100.000 jiwa dina opat belas dinten ka pengker. Kalayan data ieu, anu Komunitas Valencian tetep daérah katilu di Spanyol kalayan insiden panghandapna Covidien-19, di tukangeun Galicia sareng Castilla y León.

 

22 / 09 / 2021

Kumaha ngaunduh paspor Covid di Komunitas Valencian

Kusabab tanggal 1 Juli 2021 kamari, dimungkinkeun pikeun nyungkeun paspor Covid anu sah sapanjang Uni Éropa pikeun mempermudah gerakan bébas antara nagara anggota. Maka, sertipikat ieu nunjukkeun yén jalma parantos nampi jadwal vaksinasi lengkep, yén uji diagnostik kalayan hasil négatip parantos dilaksanakeun atanapi yén anjeunna parantos pulih tina Covidien-19.

Unggal komunitas parantos ngaktipkeun portal wéb nyalira atanapi aplikasi mobile pikeun ngatur dokumén ieu. Komunitas Valencian ngamungkinkeun wargana pikeun nyungkeun salah sahiji tina tilu sertipikat anu sayogi ngalangkungan halaman wéb resmi atanapi 'app'. 

Léngkah-léngkah pikeun nyungkeun bijil sacara éléktronik

Pilihan kahiji nyaéta ngakses halaman wéb Generalitat Valenciana ngaliwatan tautan ieuPikeun kéngingkeun bijil, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu:

  • Lebetkeun data anu diperyogikeun, lereskeun sareng verifikasi tilu digit pamungkas telepon.
  • Upami éta henteu leres, inpormasi kontak kedah dirobih.
  • Upami éta leres, anjeun kedah pencét 'Kirim SMS' sahingga kéngingkeun bijil.

Rincian kontak anu diperyogikeun dina wéb nyaéta kieu: Nomer SIP, tanggal lahir, tanggal diterbitkeun kartu SIP (upami aya) sareng kode na.

 

15 / 09 / 2021

Komunitas Valencian bakal ngamimitian rilekskeun larangan kovid anu ayeuna diberlakukeun Senén payun, 6 Séptémber salajengna, nalika wates kapasitas sareng panutupan kahirupan wengi anu masih dina kakuatan kadaluarsa. Éta pengumuman anu dilakukeun ku présidén Generalitat Valenciana Ximo Puig, dina wawancara dina Onda Cero. Dina éta anjeunna parantos mastikeun yén de-eskalasi bakal dimimitian Senén payun sareng éta, salaku tambahan, ieu bakal lumpat sabulan kalayan nengetan perayaan 9 Oktober kanggo dirayakeun dina kaayaan "normal anyar".

 

26 / 07 / 2021

Curfew di Valencia dugi ka 16 Agustus: ieu mangrupikeun 77 kotamadya anu gaduh mobilitas wengi terbatas. Satengah tina populasi Komunitas Valencian bakal aya dina kaayaan ukuran ieu salami tilu minggu kusabab ningkatna inféksi viruscorona[Inpormasi lengkep dina tautan ieu]

 

12 / 06 / 2021

Generalitat Valenciana teras-terasan sareng peta jalan pikeun de-ningkatna larangan sateuacan nyebarkeun tina viruscorona sareng bakal ngajaga dugi ka 30 Juni watesan pikeun sektor perhotelan sareng kahirupan wengi. Sanaos palang terbuka Kamentrian Kaséhatan yén, saatos menerkeun, henteu ngawajibkeun otonom pikeun nyandak tindakan ngeunaan bar, réstoran sareng diskotik, Pamaréntah dipimpin ku Ximo Puig anjeunna milih "kaprigelan" kalayan tujuan ngahontal bulan Juli sareng, akibatna, mimiti usum wisata anu luhur, dina kaayaan épidemiologis anu pangsaéna.

Komunitas Valencian nampilkeun insiden kumulatif handap coronavirus Spanyol sareng Kapuloan Balearic, kalayan sahandapeun opat puluh kainfeksi Covid-19 per 100.000 jiwa. Rata-rata nasional nangtung dina 111 positip, numutkeun inohong resmi panganyarna anu dikaluarkeun ku Kamentrian Kaséhatan.

 

 

07 / 06 / 2021

Watesan anu dikaluarkeun Komunitas dina minggu ieu

Kalayan aturan énggal, dua ukuran anu berlaku ti saprak mimiti pandemi ngaleungit.

Aya jam deui pikeun larangan anyar anu ditumpukeun dina Komunitas Valencian. Présidén Generalitat Valencian, Ximo Puig, ngumumkeun dinten Rebo 2 Juni, sareng Menteri Kaséhatan Universal, Ana Barcelona, ​​anu ukuran anyar ku kovalén éta bakal mulai ti Salasa payun, 8 Juni dugi ka dinten terakhir dina sasih. Kalayan tindakan-tindakan anyar ieu anu diberlakukeun ti 00.00:XNUMX Salasa ieu, aranjeunna bakal ngejat ukuran anu aya hubunganana sareng jumlah jalma anu ngiringan dina pakumpulan sosial atanapi kulawarga y curfew nuanu bakal dilarapkeun pikeun panungtungan waktos nalika énjing-énjing ti dinten Minggu dugi ka Senén.

Ieu mangrupikeun larangan anyar Komunitas Valencian

Ukuran anu aya hubunganana sareng perpustakaan, musium, arsip, aula paméran, galeri seni, tugu sareng fasilitas budaya anu sanés.

  • Teu aya watesan kapasitas
  • Média komputer tiasa dianggo
  • Kunjungan nepi ka 25 dina rohangan terbuka sareng 15 dina rohangan anu ditutup.

Hatur nuhun pikeun nonton

Ukuran anu aya hubunganana sareng bioskop usum panas, drive-in, bioskop, amfiteater, auditorium, aula multifungsi, aula seni sareng sirkus. Pamasangan tetep atanapi portabel kalebet.

  • Kapasitas 75%
  • Tikét anu nomerna
  • Hadirin anu dumuk
  • Teu aya bursa barang

Ukuran anu aya hubunganana sareng upacara non-agama jeung perayaan salajengna kana upacara non-agama sareng kaagamaan.

  • Kapasitasna bakal 100% di luar sareng 50% di jero rohangan

Ukuran anu aya hubunganana sareng kagiatan perayaan tradisional.

  • Tempat perayaan tiasa dibuka tina 10:00 dugi ka 13:00 sareng tina 16:00 dugi ka 23:00.

Ukuran anu aya hubunganana sareng pendirian silaturahmi sareng katering.

  • Kapasitas diijinkeun dina jero 50% sareng luar 100%.
  • Aranjeunna kedah ditutup jam 1:00 siang tanpa nampi pesenan saatos 00:30
  • 10 jalma per méja kajabi hungkul
  • 2 méter antara tabel di jero sareng 1,5 méter di luar
  • Pagelaran propésional grup musik sareng banyolan disk diidinan, kalayan 2 méter antara pemirsa sareng grup.
  • Éta moal mungkin:
  • Udud
  • Anggo palang
  • Tari atanapi karaoke, henteu di jero atanapi di luar tempat
  • Ukuran anu aya hubunganana sareng kagiatan luang sareng hiburan.

    • Kegiatan diskotik, gedong jogét, bar koktail kalayan sareng tanpa pagelaran, pub, cyber cafe, cafe téater, cafe konsér sareng cafe penyanyi diijinkeun.
    • Konsumsi tuangeun atanapi inuman ngan ukur tiasa laksanakeun dina méja
    • Batinna tiasa henteu langkung ti 100% sedengkeun jaba tiasa diilikan pinuh.
    • Jumlah maksimum jalma per méja nyaéta 6 di jero rohangan sareng 10 di luar rohangan.
    • Panutupanana bakal janten anu nandakeun lisénsi. Bisi wae, éta moal pernah langkung ageung ti 02:00.
    • Hungkul pagelaran grup propésional anu diidinan, henteu aya karaoke atanapi pagelaran amatir.
    • Anjeun moal tiasa ngaroko.

    Ukuran anu aya hubunganana sareng kagiatan rekreasi atanapi judi

    • Dibuka kalayan jam anu sami sareng luang sareng hiburan diidinan.

    Ukuran anu aya hubunganana sareng asrama, hotél wisata, bumi padesaan sareng akomodasi anu sanés

    • Wewengkon umum kalayan akomodasi dugi ka 75%.
    • Di hotél, restorasi bakal sesuai sareng naon titik ukuran anu dibandingkeun restorasi nunjukkeun.
    • Di akomodasi anu nawiskeun kamar sareng jasa koléktif kana kelompok anu béda-béda ayana, panggunaan elemen umum (dapur, sareng anu sanésna) tiasa dilakukeun ku kelompok anu hirup babarengan atanapi kelompok sapeuting, kedah didesinfeksi sateuacan sareng saatos unggal panggunaan.

    Ukuran anu aya hubunganana sareng kagiatan pamandu wisata

    • Pasini sateuacanna salaku karesep
    • Kelompok 25 di luar sareng 15 di jero rohangan.

    Ukuran anu aya hubunganana sareng kagiatan waktos gratis sareng tempat kaulinan rekreasi

    • Buka salami jam gerakan gratis
    • Kegiatan luang atikan sareng atikan tiasa dilaksanakeun dina waktos gratis. Dimana kagiatan ieu lumangsung, kapasitasna henteu tiasa dilangkungan 75%. Pamilon na bakal 25 sajaba ti monitor.

    Ukuran anu aya hubunganana sareng pamondokan sareng akomodasi anu sanésna.

    • Pondok sakola, murid, kubu sareng saung.
    • Daérah umum: 50% tina kapasitas na. Henteu prasmanan atanapi mandiri. Pamakéan unsur umum sacara berurutan ku kelompok sapeuting.

    Khasiat sareng validitas

    • Pangaruh tina 00:00 jam 8 Juni 2021 dugi ka 23:59 dina 30 Juni.

 

30 / 05 / 2021

El jam kurva di komunitas Valencian sabtu minggu 29 sareng 30 Mei sareng 5 sareng 6 Juni parantos dibereskeun antara jam 01.00 sareng 06.00 Sareng, upami épolusi epidemiologis kovid-19 ngamungkinkeun sareng rencana anu diumumkeun ku Ximo Puig parantos kajantenan, éta bakal ngaleungit ti 7 Juni. Jadwal anu anjeun teu kénging jalanan kecuali pikeun salah sahiji alesan anu disayogikeun henteu, nanging sami sareng anu ti bubuka bar sareng réstoran, kumargi waktos nutup na atos dibereskeun dugi ka jam 00.30.

 

25 / 05 / 2021

La Nyarankeun nu maca Umumitat Valenciana parantos ngalegaan teh curfew wengi salami dua minggu deui, sanaos parantos nyangsang mimiti jam hiji isuk-isuk. The watesan jalma dina rapat sosial atanapi kulawarga sareng kapasitas maksimal 75 persén di tempat ibadah.

 

21 / 05 / 2021

La kajadian kumulatif (IA) jam 14 dinten di Komunitas Valencian parantos ngadaptarkeun paningkatan sakedik 22 satus dibandingkeun sareng kamari, ngahontal 29,88 kasus per 100.000 jiwa. Kukituna, ti saprak Senen ieu parantos naék 40 saratus.

Nanging, éta tetep résiko rendah sareng mangrupikeun masarakat kalayan tingkat paling handap, saatos kota otonom Ceuta, sareng di handapeun kasus 135,77 rata-rata nasional, numutkeun pembaruan data Kementerian.

 

17 / 05 / 2021

Komunitas Valencian.

Kieu carana batesan tetep dina akhir minggu kahiji tanpa kaayaan alarm

dina Komunitas Valencian teu aya panutupanana perimeter, tapi éta ngajaga kurva antara jam 00.00 sareng 06.00, sareng rapat sosial diwatesan pikeun 10 urang, boh di tempat umum sareng di bumi.

El kapasitas dina perdagangan di komunitas ieu, kalebet pasar, éta 75%, sedengkeun dina bisnis hotél, anu ditutup jam 23.30:50 wengi, éta 100% di jero rohangan sareng XNUMX% dina teras.

 

13 / 05 / 2021

Kajadian di C. Valenciana neraskeun dina ragrag bébas sareng otonomi tetep ngagaduhan angka inféksi panghandapna per 100.000 jiwa.

La kajadian kumulatif de viruscorona opat belas dinten di Komunitas Valencian parantos turun 1,74 poin dinten Rebo ieu dibandingkeun dinten saméméhna sareng parantos 32,90 kasus per saratus rébu pangeusi, anu panghandapna di Spanyol ngan ukur dalapan minggu, tanggal 17 Maret.

Numutkeun data ti Kamentrian Kaséhatan, di Spanyol, kajadian kumulatif dina opat belas dinten nangtung dina 173,78 sareng Komunitas Valencian tetep janten hiji-hijina otonomi di handapeun 50 kasus, nyaéta, dina kaayaan résiko rendah katépaan.

 

10 / 05 / 2021

La insiden kumulatif (AI) nepi ka 14 dinten di Komunitas Valencian parantos murag 4,93 poin dibandingkeun sareng Jumaah kamari kanggo nangtung di 35,61 kasus per 100.000 jiwa dibandingkeun sareng 40,54 anu saminggu réngsé.

Pikeun bagian na, jumlah pasién coronavirus ngaku kana pepelakan nyaéta 166, sapuluh kirang ti dinten Jumaah, anu hartosna 1,46 persen tina ranjang anu sayogi, samentawis di unit kritis aya 44 pasién, genep langkung saé, nempatan 4,82% ranjang

 

05 / 05 / 2021

The vaksinasi di Alicante, Valencia sareng Castellón sareng ngamimitian imunisasi jalma antara 66 sareng 69 taun. Minggu kamari Kamentrian Kaséhatan ngalaporkeun yén jalma dilahirkeun diantara 1952 1955 na, sakitar 82.000 di propinsi Alicante, bakal mimiti nampi saman kanggo divaksinasi ngalawan kovid.

Komunitas Valencian ngarencanakeun ngatur minggu ieu 324.190 dosis tina opat vaksin. Maka, 112.050 urang Valencian bakal nampi dina tujuh dinten ka payun dosis anu kadua anu ngamungkinkeun aranjeunna ngalengkepan vaksinasi. 13.000 anu sanés bakal ngahontal tingkat optimal imunisasi sareng vaksin dosis tunggal Janssen.

 

02 / 05 / 2021

nu larangan coronavirus tangguh anu parantos ngalaksanakeun éta Generalitat salami bulan-bulan terakhir aranjeunna ngantep Komunitas Valencian ngahijikeun diantara daérah dunya kalayan insiden Covid-19 anu langkung handap.

Dina waktos ieu, numutkeun laporan pangénggalna ti Kamentrian Kaséhatan, ti 30 April, otonomi Valencian ayana sareng kajadian dina opat belas dinten terakhir tina 43,82 inféksi per 100.000 jiwasy nyaéta panghandapna di Spanyol ti saprak 17 Maret.

Salaku tambahan, Komunitas Valencian nyaéta hiji-hijina daérah Spanyol anu nyekel Résiko handaptina coronavirus ku indikator ieu -kurang handapeun limapuluh-, tingkat panyebaran virus anu ngirangan anu ngulang salami tujuh minggu terakhir.

Sanaos rebound sakedik dina kajadian kumulatif Covid-19 Dina dua minggu kamari, saatos perayaan Minggu Suci - ngahontal kana 26,5 inféksi per 100.000 jiwa dina 30 Maret - Komunitas Valencian parantos netepkeun dirina salaku salah sahiji daérah Éropa sareng dunya anu gaduh inohong pangleutikna.

Sapanjang garis anu sami, otonomi Valencian ogé ngagaduhan kirang kajadian tibatan kalolobaan nagara anu langkung kasus anu dikonfirmasi tibatan saeusi dunya, anu diwincik dina neraca Menteri.

Dina hubungan ieu, Komunitas Valencian nyaéta handapeun nagara sapertos Jepang (51,5 positip per 100.000 jiwa), sedengkeun éta caket ka batur sapertos Mexico (kalayan 37,2) atanapi Pakistan (anu nangtung 35,7).

Watesan anyar minggu hareup

nu tangguh palarangan viruscorona sareng kamajuan dina rencana vaksinasi parantos nyababkeun Komunitas Valencian angkat ti janten otonomi Spanyol anu paling kapangaruhan ku gelombang katilu tina pandemi éta ngahindar gelombang kaopat Covid-19.

Dina kontéks ieu, minggu payun teh Méja Antarpisahan Tim manajemén Covid-19 pikeun ngaevaluasi laporan para ahli sareng mutuskeun konstrain anyar, gumantung kana kaayaan épidemiologis.

Sanaos diarepkeun éta sababaraha ukuran bersantai Kusabab épolusi positip pandemi dina Komunitas Valencian, Generalitat bakal neraskeun sareng «pragent de-escalation» sareng larangan bakal diperpanjang saluareun tungtung kaayaan alarm - 9 Mei payun.

Curfew

Nyatana, aranjeunna diarepkeun bakal neraskeun kakuatan watesan salaku jam malam atanapi pangwatesan jalma anu henteu hirup babarengan dina pasamoan sosial. Salaku tambahan, Generalitat maksudna gaduh kamungkinan ngadegkeun kurungan kotamadya enya teh kaayaan epidemiological jadi diperyogikeun.

Kalayan léngkah-léngkah ieu, Pamaréntah Valencian ngusahakeun ngahontal usum panas dina kaayaan optimal anu langkung dipikaresep pikeun pamulihan sosial sareng ékonomi otonomi, hiji hal anu ogé bakal pakait sareng tingkat imunisasi tina kawarganagaraan.

 

28 / 04 / 2021

Komunitas Valencian nyanghareupan dinten-dinten terakhir tina panutupan perimeter ku viruscorona saatos langkung ti satengah taun nalika kaluarna atanapi lebetna otonomi parantos diberlakukeun kecuali alesan anu leres atanapi pikeun turis asing anu Spanyol henteu ngagaduhan veto kusabab pandemi.

Generalitat netepkeun panutupan perimeter jeung curfew wengi Oktober kamari kanggo nungkulan panyebaran gelombang kadua dina Covidien-19. Naon anu mimitina disatujuan dina paket ukuran samentawis pikeun ngawatesan mobilitas sareng kontak sosial parantos teu dipanjangan dilegaan dugi ka ngahontal kaayaan ayeuna dimana Komunitas Valencian nampilkeun insiden kumulatif handap coronavirus di Spanyol, kalayan 41 katépaan per 100.000 jiwa.

Komunitas Valencian tetep langkung ti sabulan salaku hiji-hijina otonomi nagara di résiko low transmisi Covid-19 saatos nyingkahan pangaruh gelombang kaopat tina pandemi sareng akibat tina Minggu Suci sareng liburan Easter, di luar wabah makro anu dideteksi di sakola Ausias Mrcha di Valencia.

 

24 / 04 / 2021

Watesan coronavirus anyar di Komunitas Valencian ngumumkeun dinten Kemis ieu khususna mangaruhan bar sareng réstoran.

El jam tina bisnis hotél di Komunitas Valencian ngalegaan. Présidén Generalitat Valenciana muncul dinten Kemis siang kanggo ngalaporkeun ngeunaan watesan anyar kusabab coronavirus di Valencia, Alicante sareng Castellón éta bakal diperpanjang pikeun 15 dinten ka payun. Diantara anu sanésna, anu paling kawéntar mangaruhan bar sareng réstoran sareng, khususna jam muka bisnis hotél di Komunitas Valencian.

La Silaturahmi tiasa dibuka di Komunitas Valencian dugi ka mimiti waktos. Ku alatan éta, anu anyar Jam bar sareng réstoran diperpanjang dugi ka tabuh 22 wengi., nalika dimimiti jamuar maksakeun aranjeunna cicing di bumi dugi ka tabuh 6 énjing. The curfew Éta mangrupikeun salah sahiji larangan anu henteu robih di Komunitas Valencian.

 

 

21 / 04 / 2021

Generalitat bakal diajar minggu payun kamungkinan sayah watesan mangaruhan sektor perhotelan, sakumaha diumumkeun kamari ku Présidén Puig saatos nganjang ka 'vacunódromo' Kota Seni sareng Élmu Pengetahuan. Éta bakal janten komisi koval-19 antar-kantor anu bakal ngaukur tindakan anu kedah diadopsi, sareng sanaos henteu masihan petunjuk, kapala Konsol netelakeun jelas yén sagala kaputusan bakal sipat anu sedeng.

Ditanya ngeunaan pilihan pikeun ngarobih jadwal atanapi ngamungkinkeun tuangeun numutkeun épolusi epidemiologis anu saé, Anjeunna nyarios yén "sababaraha masalah tiasa santai, tapi teu aya anu mikirkeun parobahan anu ngaganggu." Dina pengertian ieu anjeunna nambihan éta tujuan «nyaéta ngahontal usum panas dina kaayaan anu pangsaéna, anu ogé bakal pangsaéna pikeun pamulihan sosial sareng ékonomi Komunitas Valencian.

 

17 / 04 / 2021

El prosés vaksinasi masal dimimitian ti Senen 17 April di Komunitas Valencian. Generalitat Valenciana parantos nyiapkeun 4 titik vaksinasi utama, katelah 'vaksinodromés', sakumaha ogé 18 titik vaksinasi khusus sareng aya ogé 48 deukeutna, anu mangrupikeun zona kaséhatan dasar anu masing-masing tiasa gaduh sababaraha puskesmas sareng kantor bantu. Ieu mangrupikeun poin vaksinasi:

 

14 / 04 / 2021

Kastél ngajaga insiden stabil tina coronavirus kumargi éta ngaleuwihan gelombang katilu nuju akhir Pébruari sareng nolak kamungkinan paku termotivasi ku dinten perayaan anu béda, ti saprak sadaya bewara harian ngeunaan panyebaran neraskeun ayeuna di handapeun ambang 50 kasus.

Enggeus ampir dua bulan ti saprak terakhir kali propinsi ngalangkungan inohong ieu. nu 19 Pébruari Sanitat ngalaporkeun 57 positip di daérah propinsi sareng, ti saprak éta, henteu langkung ti lima puluh kasus parantos dileuwihkeun dina hiji dinten. The data konsolidasi ngagambarkeun anu akhirna teh Magdalena atanapi Fallas henteu ngakibatkeun kanaékan kajadian éta lumayan, kalayan seueur larangan anu masih aya dina waktos éta. Sanés dinten-dinten pusat Pekan Suci parantos dugi ka a parah kaayaan epidemiologis.

 

09 / 04 / 2021

Kastél éta propinsi katilu Spanyol kalayan insiden pangsaéna dina 14 dinten terakhir, numutkeun pembaruan pangénggalna ti Carlos III Health Institute, anu nyandak propinsi kana normal anyar, sanaos éta masihan anjeunna kakuatan pikeun ngagaduhan pandemi dina kontrol. Nyatana, positip mingguan tésna sahandapeun 5% di propinsi sareng panarimaan rumah sakit kusabab penderita Covid sareng ICU nempatan kirang ti 2% tina ranjang anu aya di propinsi.

 

 

06 / 04 / 2021

Castellón nutup saminggu sareng sababaraha inféksi kovalén - data pangénggalna anu disayogikeun kamari ku Kamentrian Kaséhatan ngagambarkeun lima kasus dina 24 jam terakhir-, anu ngahijikeun propinsi salaku anu katilu kalayan tingkat insiden panghandapna (tukangeun Albacete sareng Alicante) sabab aya henteu aya anu maot tina coronavirus dina salapan dinten terakhir.

 

03 / 04 / 2021

nu Tujuan wisata utama Castellón ngadaptarkeun kagiatan anu saé kamari, boh di pasisian boh di daratan. Paling henteu nalika énjing sareng siang. Watesan anu ditetepkeun ka masarakat Valencian pikeun nungkulan coronavirus anu nyegah kadatangan tamu ti luar Komunitas sareng kawajiban nutup tempat silaturahmi saatos jam 18.00:XNUMX wengi henteu ngahalangan jalma-jalma, anu henteu hoyong miceun dinten-dinten ieu pikeun ngadamel luangeun jarak.

Beda sareng dinten Kemis, anu masih dinten damel di daérah otonom, dina Jumaah Saé anjeunna ngarevitalisasi teras sareng réstoran. Sidik anu aranjeunna ngarepkeun pikeun ngulang dugi Senén, nalika période musim semi perayaan ieu réngsé.

 

 

31 / 03 / 2021

Minggu hareup vaksinasi dosis munggaran ngalawan Covid bakal réngsé di yuswa langkung ti 80 taun di Komunitas Valencian sedengkeun dinten Kemis ieu Jalma umur 79 sareng 65 bakal mimiti dipanggil ku SMS kanggo divaksinasi minggu payun, sakumaha dilaporkeun ku sumber ti Kamentrian Kaséhatan.

Maka, inokulasi umur 79 taun bakal dimimitian ku vaksin farmasi Pfizer sareng prosés vaksinasi bakal dimimitian ku AstraZeneca jalma anu lahir taun 1956 (65 taun).

 

 

29 / 03 / 2021

Propinsi Castellón nyanghareupan liburan Minggu Suci dina kaayaan anu pasti positif coronavirus upami dibandingkeun sareng anu aya di awal Pébruari. Ayeuna aya ngan sakitar dua puluh kotamadya, bieu 15% tina total di propinsi, anu nampilkeun sababaraha tingkat résiko katular. Tapi dina sadaya kasus éta résiko sedeng atanapi low. Sadayana sesa propinsi, 85% kotamadya, aya dina anu disebat 'normal anyar', kalayan kirang ti 25 kasus per 100.000 jiwa dina 14 dinten.

24 / 03 / 2021

Generalitat Valenciana henteu ngalih tina jabatanana sareng bakal ngajaga anu utami larangan anu kuat kusabab panyebaran virus corona sahenteuna dugi ka 12 April, nalika éta Liburan Easter sareng Easter.

Nyatana, éksékutip régional parantos nerapkeun ukuran paling hese di Spanyol tanpa ngantosan paréntah anu kalebet perjanjian Déwan Antarteritorial Sistem Kaséhatan Nasional anu ngawatesan mobilitas antara komunitas otonom anu ngamimitian ti 26 Maret dugi ka 9 April.

Generalitat parantos nangtoskeun panutupan perimeter sateuacan tanggal éta sareng bakal ngajaga éta, sahenteuna, dugi ka tilu dinten ka payun, iraha 12 April liburan di seueur kotamadya Valencian sareng dugi ka liburan sakola Minggu Suci sareng Paskah henteu réngsé.

Sanaos kanyataan yén kajadian kumulatif coronavirus parantos tumiba di Komunitas Valencian janten dua puluh salapan inféksi per 100.000 jiwa ( tingkat panghandapna di Spanyol sareng salah sahiji anu panghandapna di dunya), présidén Generalitat, Ximo Puig, keukeuh ngalegaan panutupan perimeter daérah sareng pantang antara sapuluh wengi.

22 / 03 / 2021

Komunitas Valencian sakali deui ngadaptarkeun insiden panghandapna di Spanyol.

Éta mangrupikeun hiji-hijina komunitas anu aya di gigireun Kapuloan Balearic di daérah anu résiko rendah. Kajadian anu akumulasi di Komunitas Valencian kusabab inféksi coronavirus kamari nyandak léngkah deui dina trend handap. Éta parantos nangtung dina 34,7 kasus per saratus rébu jiwa dina 15 dinten terakhir, inohong anu ngundang optimisme. Turunna nyaéta dua poin dina ngan hiji dinten, janten tina 36,5 kasus janten 34,7.

19 / 03 / 2021

Komunitas Valencian hirup sasak San José sin Fallas, ditandaan ku pandemi sareng ku palarangan netepkeun pikeun nyegah panularan coronavirus kaluar tina kontrol deui di daérah kalayan kajadian akumulasi panghandapna di Spanyol.

Generalitat sahingga neraskeun sareng tujuan na pikeun ngalakukeun de-eskalasi anu laun sareng laun. Nyatana, éta parantos mutuskeun manjangkeun tungtunan ayeuna Dugi ka 12 april, dinten terakhir tina liburan Easter. Sanaos lega tina watesan anu mangaruhan séktor sapertos industri perhotelan atanapi lapangan olahraga, tindakan anu paling tangguh dina hal gempungan sosial dijaga.

Salaku tambahan, mobilitas antara otonomi sareng wengi masih dilarang kusabab kasieunan yén perjalanan salami usum perayaan bakal nyepetkeun deui panyebaran virus sareng pemicu gelombang kaopat diperparah ku galur anyar.

17 / 03 / 2021

Ximo Puig ngabela 'paspor Covid' kumargi "éta tiasa ngabantosan pisan pikeun pulih mobilitas"Présidén Generalitat, Ximo Puig, parantos ngabéla aplikasi anu disebut 'paspor Covid' di tingkat Éropa kumargi "éta tiasa ngabantosan pisan pikeun pulih mobilitas", hal anu anjeunna anggap patarosan "mendasar" tina naon Uni hartosna Éropa. Ieu kumaha Puig nyarios Rebo ieu pikeun perhatosan média saatos ngiringan rapat walikota kota-kota Fallas di Valencia, dimana anjeunna nyorot pentingna daérah Schengen, anu "ditutup nalika masa-masa ketegangan." [Langkung seueur inpormasi dina tautan ieu

15 / 03 / 2021

Castellón laun meunang perang ngalawan coronavirus, sanaos urang henteu kedah nurunkeun hansip urang, sakumaha anu ditandeskeun ku otoritas kaséhatan, kusabab perilaku virus éta tiasa nyababkeun lonjakan inféksi sareng ngamimitian gelombang kaopat anu pikasieuneun. Sajumlah 106 ti 135 kotamadya di propinsi parantos ngatur, pikeun waktos ayeuna, ngajaga virus tetep salami aranjeunna nunjukkeun insiden kumulatif kirang ti 25 kasus per 100.000 penduduk, anu nempatkeun éta naon anu dianggap normal anyar, numutkeun skala Kamentrian Kaséhatan. Salaku tambahan, Burriana, Vinaròs, Benicàssim, Morella, Segorbe, Moncofar atanapi Xilxes kalayan résiko rendah.

13 / 03 / 2021

La Nyarankeun nu maca Umumitat Valenciana parantos diterbitkeun dinten Sabtu ieu teh almanak de cutatan pikeun vaksinasi coronavirus guru, dina halaman wéb Kamentrian Pendidikan, dina alamat ieu: http://ceice.gva.es/es/covid-19.

Detil suratna yén halaman wéb Departemen parantos ngumumkeun umum hubungan tina sadayana pusat atikan ti Komunitas Valencian, daptar pikeun tiap propinsi anu dipesen ku kode pusat dimana tanggal sareng waktos dimana padamel masing-masing kedah angkat ka titik vaksinasi khusus bakal dituduhkeun.

11 / 03 / 2021

Watesan di Valencia: Generalitat muka deui pedalaman bar sareng gim ti 15 Maret.

Generalitat bakal ngijinkeun bubuka pedalaman tempat silaturahmi kapasitasna 30% ti 15 Maret sareng bakal ngajaga bar sareng réstoran ditutup jam 18 sonten kanggo nyingkahan "telat" nalika liburan Fallas sareng Paskah, sanaos teras-terasna bakal tiasa ngamangpaatkeun sadaya rohangan na.

nu gym tertutup, kolam renang na paviliun Aranjeunna ogé bakal tiasa neraskeun kagiatanana sareng sapertilu kapasitasna ti Senén payun, sareng aranjeunna bakal tiasa nganggo kamar ganti sareng pancuran upami sipatna individual.

Gempungan sosial bakal nuturkeun diwatesan pikeun opat jalma di tempat umum -sama anu sami anu tiasa nyéépkeun méja di perusahaan katering- sareng ka batur hirup di tempat pribadi.

Pikeun bagian-Na, panutupan perimeter tina Komunitas Valencian sareng curfew -dari jam 22 sonten- aranjeunna bakal tetep maksa kusabab kasieunan yén liburan anu salajengna bakal nyababkeun mobilitas anu kaleuleuwih anu bakal memicu gelombang kaopat pandemi, kalayan parah tina galur énggal.

Ieu diumumkeun ku présidén Generalitat, Ximo Puig, sareng Menteri Kaséhatan, Ana Barceló, dina penampilan babarengan dinten Kemis ieu saatos tabel antarpamaréntah pikeun pencegahan sareng tindakan ngalawan coronavirus.

Puig parantos uih deui pikeun museurkeun kana anu kedah dilakukeun "De-eskalasi anu tanggung jawab supaya henteu balik deui" sabab "kami sanés pikeun pésta" sareng "rélaxasi sanés pilihan." Peraturan kaséhatan anu anyar bakal diberlakukeun Dugi ka 12 april, sanaos "upami aya variasi anu signifikan, éta tiasa dirévisi."

Ngeunaan panolakan masarakat pendidikan pikeun ngarobih kalénder sakola dina waktos Fallas sareng Magdalena kedah dirayakeun, kapala Konsol parantos nunjukkeun yén "Éta bisa ditetepkeun" yén jaman harita sanés liburan tapi pamaréntah daerah hoyong ngantepkeun kaputusan ka déwan sakola. Puig yakin yén poé ieu bakal dipaké pikeun istirahat sareng divaksinasi, dina hal guru.

Komunitas Valencian parantos tiasa ngirangan insiden kumulatif na dina sabulan tina ampir 1.500 kasus per saratus rébu jiwa dugi ka ayeuna 57, ngadeukeutan kana bangbarung anu ditetepkeun ku WHO - sahandapeun lima puluh - dimana urang tiasa lirén nyarioskeun pangiriman komunitas.

Salaku tambahan, tekanan Podomoro ogé turun sacara signifikan dina sababaraha minggu ka pengker. Ayeuna aya 698 pasién di rumah sakit, tina 178 aranjeunna peryogi perawatan intensif. Kalayan data ieu, kapala Kaséhatan, Ana Barceló, parantos mastikeun yén «traceability parantos pulih tina panyakit sareng yén kaayaan epidemiologis "aya dina kakendali."

09 / 03 / 2021

Komunitas Valencian parantos parantos ngaktipkeun rohangan pikeun vaksinasi massal

Dina pengertian ieu, ékonomi Valencian parantos ningali kamungkinan yén bagian penting tina populasi divaksinasi dina usum panas, hal anu gumantung kana datangna vaksin ageung ti April sareng salajengna. Sareng warta anu saéna nyaéta Menteri Kaséhatan, Carolina Darias, mastikeun dinten Senén ieu naon anu parantos ditransferkeun ti pejabat Éropa: yén Pfizer bakal ngalayanan 4,8 juta dosis ka Spanyol dina bulan kaopat taun.

06 / 03 / 2021

Propinsi Castellón maju diantara propinsi sareng kapuloan Spanyol kalayan kajadian kumulatif anu langkung handap. Sanaos nampilkeun kaayaan résiko sedeng nalika akuntansi 121,2 kasus per 100.000 jiwa, Numutkeun data pangénggalna anu disayogikeun ku Kamentrian Kaséhatan Kemis ieu, tempatna ditempatkeun di antara 25 propinsi sareng kapuloan, tina 60 anu dianalisis, kalayan tingkat panyebaran panghandapna.

04 / 03 / 2021

Wabah coronavirus parantos ambruk di Komunitas Valencian sakaligus sareng awal de-escalasi larangan.

Laju sababaraha panularan tina viruscorona di Komunitas Valencian éta parantos diréduksi jadi tingkat pandemi anu paling handap sareng Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública parantos komunikasi dinten Kemis ieu dalapan pucuk jeung 41 anyar positip dina kasaimbangan sapopoé.

01 / 03 / 2021

Rencana Vaksinasi disiapkeun ku Pamaréntah Valencian pikeun masarakat ngarencanakeun masihan 400.000 dosis mingguan vaksin kovid-19 ti April, sanaos anjeunna parantos nunjukkeun yén inohong pamungkas bakal diluyukeun sareng pasokan akhir anu ditampi. Naon Éta parantos dilaporkeun Kemis ieu, prosés vaksinasi bakal dilaksanakeun ti 161 kotamadya.

25 / 02 / 2021

De-eskalasi di Komunitas ngajantenkeun sababaraha langkah ngalawan Covid langkung fleksibel.

Teras industri hotél tiasa dibuka di Komunitas Valencian dugi ka tabuh 18.00:75 sonten, kalayan maksimal opat pér makan per méja sareng 20.00% tina kapasitas (sok nganggo topéng nalika henteu dikonsumsi) sareng muka toko, kalayan paningkatan kapasitas dugi ka 50 persen.

Maka, éta bakal janten mimiti de-eskalasi di Komunitas Valencian anu parantos disatujuan dinten Kemis ieu di Tabel Interdepartemen pikeun Pencegahan sareng Aksi ngalawan kovid-19, sareng anu garis utama, genep, parantos diumumkeun ku présidén Generalitat, Ximo Puig, anu parantos nawiskeun konferensi pers sareng Menteri Kaséhatan, Ana Barcelona.

Kitu ogé, ti sabtu minggu kahiji Maret, panutupan perimeter kota-kota ageung kalayan langkung ti 50.000 padumuk bakal diangkat, sanaos éta Komunitas sacara sadayana dijaga bari hubungan sosial naék janten opat di rohangan Pertemuan umum sareng rapat kulawarga terus diréduksi jadi inti kulawarga tunggal. Nanging, kurfew bakal tetep berlaku antara jam 22.00 sonten sareng 6.00 enjing sareng kagiatan fisik sareng olahraga bakal dilakukeun langkung fleksibel.

Léngkah-léngkah anu tetep berlaku bakal tahan 15 dinten deui, sanaos minggu payun komisi antar-kantor badé patepang deui pikeun nganilai kaayaan, anu présidén parantos ngajangjikeun yén keterbatasan ngan ukur waktos anu diperlukeun, "henteu sapoé deui».

23 / 02 / 2021

Présidén tina Nyarankeun nu maca Umumitat ValencianaXimo Puig, parantos nempatkeun dina méja éliminasi salah sahiji palarangan anu mangaruhan kota-kota kalayan langkung ti 50.000 penduduk di Komunitas Valencian: na panutupan perimeter nalika akhir minggu sareng liburan.

Kapala Konsol parantos ngagurat handapna panurunan signifikan tina kajadian kumulatif tina Covid di kota-kota ageung sareng parantos ngumumkeun yén filing anu aranjeunna tunduk ti 15:6 pm dinten Jumaah dugi ka XNUMX:XNUMX dinten Senén bakal didebat di komisi antarpisahan salajengna dina dinten Kemis. "Kami masih goréng, tapi kami langkung saé. Kami dina posisi santai, tapi kami bakal ngalakukeun éta dina cara anu ati-ati pisan.

21 / 02 / 2021

Poe terakhir tina panutupan bisnis hotél sateuacan de-ningkatna larangan. Komunitas Valencian nyanghareupan minggu kamari kalayan larangan pikeun coronavirus ditetepkeun dugi ka 1 Maret sateuacan dimimiti de-escalation. Ragragna kajadian kumulatif Covid-19, anu parantos ngadeukeutan ambang 250 kasus per 100.000 penduduk anu ditetepkeun ku para ahli pikeun ngareureuhkeun watesan, bakal ngamungkinkeun total panutupan industri perhotelan diangkat. Naon waé ogé, Generalitat mendesain de-eskalasi "lambat sareng bertahap" anu bakal sahenteuna dugi ka 9 Mei, nalika kaayaan alarm anu ditetepkeun ku Pamaréntah turun.

19 / 02 / 2021

Vaksinasi ngagancangan: Di Castellón aranjeunna nempatkeun 41% tina dosis dina dua minggu
Kaséhatan parantos nyayogikeun 30.617 vaksin di Castellón nalika 18.101 parantos dipasihkeun dina akhir bulan kamari. Aya ampir 12.600 dosis dina bulan Pébruari, rata-rata 782 vaksin per poé
La vaksinasi angkat laju di propinsi Castellón sanaos masih jauh tina kagancangan pesiar anu diperyogikeun pikeun imunisasi 70% populasi.

Saatos awal taun dimana administrasi dosis langkung laun, salami Pébruari Kamentrian Kaséhatan parantos tiasa nyuntik langkung seueur vaksin numutkeun data anu disayogikeun. Dugi ka 17 Pébruari, total 30.617 vaksin parantos dikaluarkeun dibandingkeun sareng 18.101 tulisan dugi ka akhir Januari nalika prosésna dimimitian dina 29 Désémber. Ieu ngagambarkeun yén ngan dina dua minggu 41% vaksin anu dikaluarkeun parantos diinokulasi.

17 / 02 / 2021

Présidén Generalitat, Ximo Puig, parantos negeskeun deui dinten Salasa ieu yén de-ningkatna larangan Kusabab coronavirus, dugi ka 1 Maret, éta bakal "bijaksana sabisa" sareng tindakanana bakal "dilembut", janten "éta sanés gerakan ngaganggu anu bakal ti bodas dugi ka hideung."

Coronavirus Valencia live: de-eskalasi larangan bakal dimimitian dina 2 Maret sareng bakal kalebet industri silaturahmi

Nalika éta penyuluhan watesan anu diberlaku dina tanggal 16 Pébruari, "bakal aya réfléksi, sabab kami ogé sadar kana karusakan serius anu ditimpa ka bagian penting masarakat," saur Puig, bari nekenkeun yén "Anjeun henteu dugi ka tujuan anjeun ku jalan ngaji deui". Tujuan Pamaréntah Valencian, nyanghareupan "ancaman" tina galur énggal sareng "kasalametan" vaksinasi, nyaéta "pikeun nyalametkeun nyawa, padamelan sareng perusahaan, tapi dina urutan éta", saurna.

De-eskalasi larangan bakal dimimitian dina 2 Maret di Komunitas Valencian

15 / 02 / 2021

De-eskalasi mimiti lumangsung dina C. Valenciana saatos ngalegaan watesan.

Minggu anjeun bakal ningali papanjangan pikeun 15 dinten deui (dugi ka 1 Maret) ayeuna larangan kusabab coronavirus di Valencia sareng sésana Komunitas Valencian parantos ngamimitian. Sareng ku éta kajian ku Konsol kumaha éta de-eskalasi di Valencia, Alicante sareng Castelló, prosés anu présidén Generalitat, Ximo Puig, parantos ngingetkeun yén éta bakal laun sareng laun, tanpa hujan.

La de-escalated di Komunitas Valencian bakal ngawitan ngawangun sareng pasamoan antara Consell sareng industri perhotelan, salah sahiji séktor anu paling parah. Rapat, anu lahir sareng jabatan mimiti ngagariskeun pendakian anu diantosan di Valencia, Alicante sareng Castelló, bakal dilaksanakeun énjing, Salasa sareng didinya hotéliers bakal ngaku mukaan deui tarasi, yén interior tiasa dianggo nalika 50% tina kapasitas na sareng yén batesanana disetél dina dalapan jalma per méja. Sateuacan aya larangan ayeuna, bar sareng réstoran damel sareng sapertilu kapasitas, 50% dina teras, opat jalma per méja sareng ditutup jam 17.00:XNUMX sonten.

11 / 02 / 2021

Positip turun 57% dina hiji dinten nurunkeun tekanan rumah sakit di Castellón.

Propinsi Castellón ngadaptarkeun 262 kasus positip anyar coronavirus dinten Rebo ieu, 57 persén kirang ti dinten sateuacan, kalayan 606 langkung inféksi. Janten, jumlah total kasus anu kauninga ku Kamentrian Kaséhatan di Castellón jumlahna 36.278. Dina dinten anu sami, trend handap dina tekanan rumah sakit, kauninga dina dinten-dinten ayeuna, kabuktosan. Janten, 28 jalma parantos angkat ti rumah sakit Castellón, anu ayeuna gaduh 309 pasién. Hiji jalma lebet kana ICU, nempatkeun total panarimaan ka unit perawatan kritis dina 54.

09 / 02 / 2021

Generalitat nuju buru-buru tenggat waktos pikeun mutuskeun sareng ngumumkeun perpanjangan tina larangan dina kakuatan pikeun nungkulan sumebarna viruscorona Di komunitas Valencian. Rupa-rupa sumber anu dikonsultasikeun ku ABC sasarengan nunjukkeun yén pamaréntah otonom bakal ngalegaan seueur ukuran dugi ka 1 Maret, salaku présidén Generalitat nyalira nunjukkeun, Ximo Puig.

Nanging, Generalitat nuju nyiapkeun laun-laun larangan pikeun Covidien-19 antara Maret sareng Méi. Nyatana, dinten ayeuna aya persis tilu bulan dugi ka akhir kaayaan alarm anu ditetepkeun ku Pamaréntah dugi ka 9 Méi. Skénario anu masihan Ximo Puig kurun waktu tilu bulan pikeun ngarobih ukuran dumasar kana épolusi pandemi coronavirus.

07 / 02 / 2021

Pamaréntah Valencian negeskeun datangna 559.000 dosis dugi ka akhir Maret sareng ngarencanakeun ngamungkinkeun rohangan vaksinasi massal

Présidén Pamaréntah Valencian, Ximo Puig, ngayakeun rapat damel dinten Sabtu ieu sareng Wakil Présidén sareng Menteri Kawijakan Inklusif, Mónica Oltra, Menteri Kaséhatan Umum sareng Kaséhatan Umum, Ana Barceló, sareng pejabat senior sanésna ti Kementerian ieu sareng anggota tina komisi téknis vaksinasi.

Saatos rapat, Puig parantos negeskeun yén ti Senén payun, 8 Pébruari dugi 31 Maret, Komunitas Valencian parantos nampi panarimaan sahenteuna 559.020 dosis, anu 329.940 pakait sareng perusahaan Pfizer, 40.000 ka Moderna sareng 189.080 ka Astra Zeneca (dugi 5 Maret).

Ku cara kieu, dina akhir Maret diperkirakeun bakal aya langkung ti 300.000 jalma divaksinasi kalayan jadwal anu lengkep, nyaéta, ku dua dosis anu diperyogikeun. Présidén nginget yén prioritas dina prosés imunisasi nyaéta jalma anu paling rentan, khususna lansia.

Salaku tambahan, Puig ngajelaskeun yén perkiraan Departemen Kaséhatan sareng otoritas kaséhatan Éropa nunjukkeun yén ti April datangna vaksin bakal ngagancangkeun kalayan intensitas anu langkung ageung.

Kusabab kitu, grup damel parantos parantos didamel pikeun ngararancang fase anyar ieu sareng éta bakal langsung mimiti nganjang ka rohangan anu pas di tilu propinsi.

05 / 02 / 2021

Vaksin Rusia muncul salaku solusi pikeun ngaktipkeun pariwisata

Réaktivasi industri pariwisata Spanyol, kalayan ampir teu aya penghasilan ampir 11 bulan, gumantung kana tingkat vaksinasi
Numutkeun kana panilitian anu dipedalkeun ku jurnal Inggris bergengsi The Lancet, vaksin Sputnik V ngagaduhan tingkat épéktasi 91,6%

Kurangna suntikan ngalawan Covid-19, kalayan ngan 1,6 juta dosis anu disayogikeun di Spanyol ti 27 Désémber kamari, ngahasilkeun gugup sareng kaprihatinan anu hébat dina industri pariwisata anu parantos ngalaksanakeun bagianna, adaptasi dina waktos rékor pikeun sadaya protokol kaamanan anu aya sareng dina kakuatan pikeun ngaleutikan résiko tepa diantara klien na (Kaséhatan swasta hoyong mésér vaksin pikeun ngabantosan pariwisata).

Lobi wisata anu ageung, dipimpin ku Exceltur sareng Déwan Pariwisata, parantos maksa ka Pamaréntah Pedro Sánchez salami mang minggu-minggu ngeunaan perlunya mendesak laju inokulasi dugi ka usum panas kalayan 70% penduduk diimunisasi. Bahkan pengusaha nyalira parantos nawiskeun fasilitasna sareng sadaya bahan sareng sumber daya manusa anu dipikagaduh ku aranjeunna pikeun ngabantosan ngahontal tujuan ieu (Jerit wisatawan ngalawan kalematan rencana vaksinasi).

Tapi masalah ageung tetep kalem, sareng kadang gagal, tina AstraZeneca, Moderna sareng Pfizer. Kusabab kitu, vaksin Rusia muncul pisan salaku harepan ageung pikeun ngaktipkeun pariwisata Spanyol sateuacan kasép. Sajauh ieu, Hungaria parantos janten pamimpin ku datangna 40.000 dosis Sputnik V, inohong anu diémutan dibandingkeun sareng 100 juta anu ditawarkeun ku Rusia ka Uni Éropa (Masyarakat sipil nyungkeun vaksin anu ngadesek pikeun ngahémat pariwisata).

Pamaréntah Spanyol muka panto pikeun panggunaanna

Sanaos Brussel mimitina horéam pikeun nandatanganan kontrak pamésan terpusat pikeun ngadistribusikaeun vaksin ieu diantara sadaya Negara Anggota, waktosna pondok sareng sigana bakal dipikaresep bakal nyandak léngkah anu tiasa penting pisan pikeun nyalametkeun pariwisata. Dua kakuatan ekonomi anu hébat, sapertos Jérman sareng Perancis, mimiti muka panto panangkal ieu, numutkeun panilitian anu dipedalkeun ku jurnal Inggris bergengsi The Lancet, ngagaduhan tingkat épikasi 91,6%.

Canselor Angela Merkel, salaku conto, parantos nguntungkeun pikeun panggunaanna, salami aranjeunna nampi dukungan ti aparat kaséhatan. Présidén Perancis Emmanuel Macron parantos nyarios dina istilah anu sami, nyatakeun yén teu aya veto politik dina vaksin Rusia Sputnik V, netelakeun yén ngan ukur dukungan ti Badan Obat Éropa (Ema) diperyogikeun.

Ngeunaan Spanyol, anu kedah janten nagara anu paling dipikaresep kusabab éta salah sahiji anu paling kapangaruhan duanana ku jumlah maotna sareng pangaruh ékonomi, Menteri Kaséhatan, Konsumsi sareng Kesejahteraan Sosial, Carolina Darias, ogé muka panto pikeun kadatanganana . "Kami bakal antusias nampi vaksin naon waé anu ngagaduhan otorisasina tina Ema, éta mangrupikeun hiji-hijina margin," saur anjeunna. Nya kitu, sanaos ngakuan "kasusah" awal, éta yakin yén "dugi ka Maret bakal aya paningkatan anu signifikan anu nempatkeun urang kana skénario anu sanés pikeun ngahontal tujuan". padamelan beberesih sareng ngémutan yén "aranjeunna parantos aya di handapeun jurang ti saprak mimiti pandemi ieu sareng aranjeunna pantes dipuji sareng hatur nuhun."

 

02 / 02 / 2021

Présidén tina Nyarankeun nu maca Umumitat ValencianaXimo Puig, geus mutuskeun kaluar ngembangna larangan dina otonomi, anu bakal tetep berlaku dugi ka 15 Pébruari, prinsipna.

Ieu kumaha Puig nyatakeun dirina Salasa ieu dina wawancara sareng RNE anu dikumpulkeun ku Europa Press. Khususna, présidén parantos ngadukung "konsolidasi" teh watesan ayeuna di Komunitas Valencian tanpa perluasan aranjeunna pikeun mastikeun période "stabilisasi" dimana otonomi parantos lebet, sanaos anjeunna nekenkeun yén "harepan anu ageung sareng pelatih" ngalawan coronavirus nyaéta vaksin.

 

31 / 01 / 2021

Déwan Kota Castelló parantos nguatkeun ngabersihkeun jalan dina sababaraha bulan ka pengker kusabab krisis anu disababkeun ku Covid-19, padamelan anu beuki kuat ku kaayaan kaséhatan anu parah. Kitu ogé, ku panutupan perimeter salami akhir minggu kota ditetepkeun ku Kamentrian Kaséhatan kusabab naékna kasus positif, Castelló bakal ngajaga tugas-tugas ieu dina jadwal isuk-isuk sareng sore sareng ngajamin diberesihan ogé dina Minggu sareng liburan.

"Kami parantos nempatkeun sadaya sumber daya anu urang tiasa jangkauan pikeun ngalayanan masarakat sareng kami nguatkeun tindakan pembasmian di rohangan kota", negeskeun walikota anu jawab Pembersihan, Ignasi Garcia, anu nunjukkeun yén "kumaha ogé kami henteu kedah turunkeun hansip sabab tindakan anu paling épéktip nyaéta kabersihan tangan, pikeun ngajaga jarak sareng nyingkahan kontak anu henteu penting. Anggota déwan parantos mikawanoh padamelan beberesih sareng ngémutan yén "aranjeunna parantos aya di handapeun jurang ti saprak mimiti pandemi ieu sareng aranjeunna pantes dipuji sareng hatur nuhun."

 

29 / 01 / 2021

La Kamentrian Kaséhatan parantos manjang dugi ka 15 Pébruari payun tindakan pangwatesan pikeun nyobaan ngeureunkeun pandemi éta, kalebet panutupan bisnis hotél. Penyuluhan ieu, sareng modifikasi, bakal diterapkeun Senén salajengna, 1 Pébruari sareng bakal dugi ka 15 Pébruari. Resolusi bakal diterbitkeun isukan Sabtu di Warta Resmi Generalitat Valenciana (DOGV).

The watesan rapat di bumi kana inti ayana babarengan, di jalan dua jalma na teh kurungan perimeter di akhir minggu kota-kota kalayan langkung ti 50.000 jiwa. Salaku tambahan, sifat wajib masker diperpanjang ka pantai kota sareng nalika olahraga di jero pusat penduduk, naha éta di jalan umum atanapi upami kagiatan fisik dilakukeun di daérah héjo.

 

26 / 01 / 2021

Peraturan anyar ngalawan Covid-19 di Komunitas Valencian parantos disatujuan.

La Nyarankeun nu maca Umumitat Valenciana parantos sakali deui ngencarkeun larangan pikeun ngungkulan pandemi éta viruscorona, nunjukkeun kanaékan inféksi sareng tekanan Podomoro dina sababaraha minggu ka pengker. Kalayan ukuran énggal, aranjeunna ngalarang rapat anu sanés mitra di imah na wawatesan kota ageung nalika akhir minggu sareng liburan.

Numutkeun ukuran ieu, patepungan kulawarga atanapi sosial di jero bumi bakal dugi ka inti inti tina hirup babarengan, kecuali pikeun pengecualian sapertos ngasuh atanapi ngarawat sepuh, damel atanapi rapat institusional sareng kagiatan dina bidang pendidikan.

 

23 / 01 / 2021

La Nyarankeun nu maca Umumitat Valenciana ngarencanakeun nampilkeun Minggu ieu SK pikeun ngalarang pakumpulan kulawarga sareng sosial jalma anu henteu hirup babarengan di imah. Ieu parantos dikonfirmasi Sabtu ieu ku Présidén Pamaréntah Valencian, Ximo Puig, Salaku salah sahiji ukuran ngalawan viruscorona.

Di sisi anu sanésna, Puig parantos naroskeun ngantosan "sababaraha dinten" kanggo ningali "manawi tiasa nungkulan kurva" inféksi viruscorona jeung watesan sareng ukuran ayeuna sareng anjeunna parantos membela "kanyataanna sigana siga kitu." Salaku tambahan, anjeunna negeskeun yén total kurungan "sanés jalan kaluarna" sareng parantos ngadukung nyandak kaputusan "dikaitkeun sareng kapentingan umum sareng tina kapinteran sareng kaséhatan."

Upami urang sadayana ngalakukeun anu leres-leres kedah dilakukeun, urang bakal ngungkulan pandemic", Anjeunna mastikeun, bari nyarios yén" hiji-hijina cara nyaéta tanggung jawab babarengan. " "Masing-masing kedah sadar kana naon anu dipertaruhkeun," tambahna.

 

21 / 01 / 2021

Komunitas Valencian parantos nampi total 94.350 dosis vaksin anu disebarkeun ku pamaréntah pusat: 91.450 dosis vaksin Pfizer sareng 2.900 moderna. Tina dosis ieu, berkat parobihan protokol anu ngamungkinkeun kapasitas ngatur dugi ka genep dosis per botol, Komunitas Valencian parantos tiasa nyuntik 95.260 dosis vaksin, numutkeun inpormasi anu disayogikeun kamari ku Kamentrian Kaséhatan. Angka-angka ieu nganggap yén Komunitas Valencian parantos nyayogikeun 101,0% vaksin anu ditampi (sami sareng Kapuloan Canary atanapi Cantabria). Tina jalma anu divaksinasi di C. Valenciana, sajumlah 588 parantos nampi dua dosis Pfizer.

 

19 / 01 / 2021

Generalitat Valenciana parantos netepkeun panutupan total industri hotél antara Ukuran anyar nyanghareupan kurang kendali viruscorona di daérah.

[Watesan kusabab coronavirus di Valencia: ieu mangrupikeun léngkah-léngkah anyar anu bakal diberlakukeun dina dinten Kemis, 21 Januari]

Dugi ka ayeuna, bar, réstoran sareng teras aranjeunna kapaksa tutup jam lima soré sareng ti waktos éta aranjeunna ngan ukur tiasa nyayogikeun kaluar atanapi pesen bumi, hal anu bakal teras diidinan.
Tutup gym sareng larangan dagang

Pamaréntah Valencian ogé parantos mutuskeun pikeun nutup pusat kebugaran sareng fasilitas olahraga di antara larangan-larangan anu dimaksadna pikeun merangan perluasan pandemi Covidien-19, que minggu ieu anjeunna parantos ngarusak sadaya rékoranana.

Kitu ogé, Generalitat bakal mesen ka toko tutup jam genep soré, kacuali supermarket sareng apoték sareng perusahaan-perusahaan anu dianggap penting.

Salajengna, larangan hartosna panutupan aula bingo, kasino jeung kasino judi, ogé bumi pensiunan atanapi imah pésta. Nanging, bioskop sareng téater bakal tetep kabuka.

Generalitat parantos milih ngajaga jumlah maksimum jalma anu teu cicing sareng anu tiasa patepung di rohangan umum atanapi swasta di genep.

Kaputusan ieu mangrupikeun bagian tina paket ukuran anu disatujuan ku Eksekutif anu dipimpin ku Sosialis Ximo Puig saatos rapat méja Antar Kantor pikeun Pencegahan sareng Aksi sateuacan Covidien-19.

nu watesan anyar Aranjeunna bakalan diberkakeun dina Kemis, 21 Januari sareng bakal tetep berlaku salami opat belas dinten.

Petisi pikeun ngalegaan kurfew

Salaku tambahan, Generalitat bakal nyuhungkeun pamaréntah pusat dinten Rebo ieu di Déwan Kaséhatan Antarantara curfew tiasa diperpanjang sahingga jalanna ti dalapan soré dugi ka genep énjing. Salami teu aya beja perkawis éta, curfew dijaga ti jam sapuluh wengi.

Dina paralel, Pamaréntah Valencian ngajaga panutupan perimeter Komunitas Valencian sareng sésana larangan anu berlaku dugi ka 31 Januari payun.

Samentawis éta, Generalitat, ngajaga kagiatan sakola sareng universitas sacara langsung sapanjang Komunitas Valencian.

Ximo Puig ngajelaskeun yén tindakan pangénggalna disahkeun dina 5 Januari aranjeunna henteu acan tiasa ngeureunkeun insiden coronavirus, anu menerkeun nyoko kana ukuran-ukuran énggal.

 

17 / 01 / 2021

COVID bakal robah jadi tiis: para ahli netepkeun tanggal.

Modél anu dikembangkeun ku élmuwan Amérika prédiksi yén coronavirus bakal lirén nepi ka tiwasna sareng ngan ukur nyababkeun gejala hampang dina murangkalih.

Virus SARS-cov-2, anu nyababkeun Covid-19, datang kana kahirupan urang kira-kira sataun katukang sareng sigana mah bakal tetep sareng urang salamina, numutkeun para ahli. Nanging, éta bakal lirén janten agrésip, sapertos anu bakal aya kirang maotna tibatan flu biasa sareng éta ngan bakal nyababkeun a tiis hampang, khusus di barudak, numutkeun a nembé diterbitkeun tulisan dina majalah elmu pangaweruh. Panilitianana dumasar kana a modelo matematikawan dikembangkeun ku élmuwan ti universitas Amérika Emory sareng Penn State pikeun baranahan sumebarna virus.

 

15 / 01 / 2021

Présidén Generalitat, Ximo Puig, negeskeun dinten Jumaah ieu yén kurungan "henteu disayogikeun dina norma anu ngatur" perang ngalawan pandemi sareng éta, "upami aya parobihan anu diusulkeun, putusan anu pas bakal dilakukeun" kusabab "Anjeun moal pernah tiasa nyarios yén kaputusan ieu moal dilakukeun, anu terakhir".

Puig parantos nunjukkeun éta minggu payun "kaayaan kaayaan bakal dianalisis sacara jero pikeun nyandak langkung seueur kaputusan upami diperyogikeun", bari nekenkeun yén "hal anu mendasar dina waktos ieu nyaéta yén larangan anu parantos aya ditetepkeun sacara ketat."

 

13 / 01 / 2021

Komunitas Valencian parantos tiasa ngarobah jabatanana dina tabel daérah anu paling divaksinasi di Spanyol dina saminggu. Upami dina tanggal 5 Januari data ti Kamentrian Kaséhatan nunjukkeun yén departemen anu dipimpin ku Ana Barceló ngan ukur nyayogikeun 5,3% tina 61.255 anu disayogikeun ku Pamaréntah, laporan anu paling anyar, tanggal Senén ieu, nunjukkeun yén persentase parantos éta aya di 74,6%, ngan di tukangeun Galicia sareng Asturias, tanpa ngitung kota otonom Melilla.

Dina klasifikasina, ngan Madrid (25,2%) sareng Kapuloan Balearic (36,2%) anu henteu ngahontal 40% vaksin anu disayogikeun. Rata-rata nasional 54,6%

Tokohna parantos dihasilkeun saatos posisi Valencian, di buntut Spanyol, murag sapertos niup kana manajemén kasehatan Botànic sareng nampi henteu saeutik kritik anu tumut kana data anu goréng dina mimiti taun, dimana aya paningkatan langkung ti 70% inféksi sareng maot. Saprak harita rencana vaksinasi parantos digancangan sareng kalebet dinten anu sanés damel sapertos dinten Minggu.

 

11 / 01 / 2021

Kapersidenan Generalitat ayeuna henteu ngémutan a kurungan bumi sanajan keukeuh isuk-isuk ieu ti Compromís y Podemos, mitra PSPV dina pamaréntah otonom, dina ukuran ieu sateuacan naékna inféksi kov-19 dina sababaraha dinten ayeuna.

Sumber tina lingkungan kepala Konsol, Ximo Puig, parantos mastikeun yén nyungkeun panutupanana kawarganagaraan henteu aya dina méja. Sahenteuna ayeuna sareng dina sababaraha dinten ka payun.

Prioritasna, saur aranjeunna, pikeun mastikeun patuh kana langkah-langkah anu berlaku sareng ngaevaluasi operasina. The watesan panganyarna Aranjeunna disatujuan dina tanggal 7 sareng dianggap yén diperyogikeun sahenteuna tujuh dugi ka sapuluh dinten kanggo aranjeunna tiasa dilaksanakeun. Kituna, anjeun kedah ngamimitian ningali kumaha damelna antara tanggal 14 sareng 20 bulan ieu.
Kusabab posisi mitra di Consell, sikap anu aranjeunna bela di Palau mangrupikeun "sirah anu keren" dina nyanghareupan dinten anu sesah, sabab "tindakan-tindakan anyar moal tiasa dilaksanakeun unggal dinten tanpa ngaevaluasi anu parantos dilaksanakeun," numutkeun sumber anu disebut di luhur. .
09 / 01 / 2021

Generalitat ngajengkeun hiji jenis kurungan parsial, anu ngan ukur kénging kaluar damel atanapi lebet ka kelas, ogé angkat ka dokter atanapi mésér dasar. Anjeun kompromi membela posisi ieu, sedengkeun urang tiasa nyokong panutupanana langkung tangguh yén, salaku tambahan, bakal kalebet panutupan paguron luhur, lembaga sareng paguron luhur salami sababaraha minggu. Sedengkeun anu PSPV-PSOE, mitra mayoritas Pamaréntah Valencian, parantos ngalangkungan sababaraha dinten tina nolak ideu a panutupan anyar populasi pikeun nganggap kamungkinan dibéré giliran serius yén pandemi coronavirus parantos dicandak saatos liburan Natal.

Sabtu ieu, Ximo Puig ngaku pikeun kahiji kalina éta "Teu aya anu tiasa dikaluarkeun" nalika ditaroskeun ngeunaan pilihan pamundut di Majelis Kaséhatan Interteritorial salajengna parobihan dina kaayaan alarm anu ngamungkinkeun komunitas otonom pikeun nyatakeun kurungan bumi. Alternatipna ieu parantos parantos ditonjolkeun, sanaos henteu leres yén ukuran ieu bakal disatujuan.

 

07 / 01 / 2021

nu watesan anyar di Komunitas Valencian aranjeunna henteu acan diantosan. Dina wengi Kings, Présidén Ximo Puig parantos ngumumkeun batré ukuran-ukuran énggal pikeun ngeureunkeun ékspansi kovid-19 dina nyanghareupan gelombang katilu tina pandemi anu bakal dimimitian ti 07 Januari payun. Ku alatan éta, Generalitat Valenciana parantos mutuskeun ngurungkeun kotamadya ku kajadian anu paling luhur tina virus, opat diantarana di propinsi Castellón, maju jam malam jam 22 wengi, ngirangan kapasitas teras teras majukeun panutupan bisnis hotél jam 17 sonten.

 

05 / 01 / 2021

Generalitat Valenciana parantos sapuk pikeun ngalegaan kurungan wilayah dugi ka 31 Januari, kanggo ngalegaan telepon wengi ti jam sapuluh wengi dugi ka genep enjing, sareng parantos nangtoskeun panutupan bisnis hotél jam lima soré sateuacana panyebaran kasus viruscorona Dina minggu-minggu ayeuna tekanan Podomoro di rumah sakit tos melonjak ka puncak caket gelombang mimiti pandemi Covidien-19. Salaku tambahan, angka tina 3.000 maotna parantos dileuwihkeun salaku hasil tina viruscorona.

 

03 / 01 / 2021

Diantara larangan Natal ieu nyaéta waktos curfew, anu salami sababaraha minggu didirikan jam 23.00:XNUMX wengi di Komunitas Valencian kalayan ngan ukur dikecualkeun tina dua wengi anu paling penting dina kalénder Natal: anu Hawa Natal sareng Hawa Taun Anyar, anu lumangsung sajam, dugi ka tengah wengi. Watesan mobilitas ieu bakal tetep berlaku dugi ka 15 Januari payun.

31 / 12 / 2020

Sanés 'Nochevieja' atanapi 'Tardevieja': Komunitas Valencian ngalarang dina perayaan menit terakhir sareng DJs pamit ka 2020

Conselleria de Sanidad Universal parantos ngalarang Rebo ieu pagelaran joki cakram di hotél, réstoran sareng pendaptaran hiburan malam, mangrupikeun ukuran anu diberlaku nalika diterbitkeun Rebo ieu, Désémber 30, sareng dugi ka 15 Januari, 2021. Maka, éta bakal mangaruhan rapat sareng palayanan anu disayogikeun dina Hawa Taun Anyar.

Ukuran anyar éta sumping saatos présidén Generalitat, Ximo Puig, ngingetkeun Rebo ieu, dinten sateuacan akhir perayaan taun, yén bakal aya "tindakan paksa" ngalawan pihak anu henteu ngahargaan larangan anu aya sareng parantos nyatakeun : «Teu aya Hawa Taun Anyar atanapi Hawa Taun Anyar».

29 / 12 / 2020

El curfew mangrupikeun sahabat anu satia dina Natal ieuCoronavirus henteu masihan istirahat sareng transmisi tetep luhur di sakumna nagara. Untungna, Dina Hawa Taun Anyar sareng Taun Anyar, jadwal anu parantos kami lakukeun dina Hawa Natal sareng Natal dijagaMaka, laranganana sami-sami, kanyataan anu nunjukkeun yén kaayaan, sanaos parah pisan, parantos stabil dina sababaraha dinten ka pengker.

27 / 12 / 2020

Di ambang ucap pamitan ka 2020, taun anu urang teu kantos tiasa bayang, vaksinna parantos sumping pikeun masihan harepan pikeun 2021 salajengna. 27 Désémber bakal diémutan pikeun sajarah nagara urang, dinten anu dimimitian "awal akhir" ku vaksin munggaran ngalawan coronavirus nempatkeun di padumukan Los Olmos di Guadalajara. Saatos sababaraha bulan sareng bulan merangan pandemi, lampu tungtungna katingali dina tungtung torowongan sareng, sanaos peryogi waktos kanggo ngahontalna, unggal waktos urang langkung caket kana uih deui kana 'normal lami' anu urang idham-idhamkeun.

23 / 12 / 2020

Kumaha carana ngeureunkeun kovalén Natal ieu:

Tés anu paling aman nyaéta ngan ukur ngan ukur hirup batur, tapi upami éta henteu badé dilakukeun, ukuran anu sanés tiasa dilarapkeun pikeun ngeureunkeun CORONAVIRUS sanaos ngajalankeun résiko anu langkung seueur

Éta sanés résiko tioritis. Kamungkinan tina inféksi tina COVID-19 salami liburan ieu «éta dianggap kacida luhurna boh pikeun populasi umum sareng pikeun jalma anu rentan sacara médis ", ngingetkeun Pusat Éropa pikeun Pencegahan sareng Pangendalian Panyakit (ECDC). Kusabab kitu, anjeunna nyarankeun pikeun ngarangkep anu terakhir, ngasingkeun aranjeunna tina sagala perayaan. Upami éta henteu badé dilakukeun, aya rumus pikeun ngaleutikan résiko katular sareng nginféksi diri urang sorangan.

Kabutuhan pendak sareng kulawarga sareng réréncangan di pésta Natal saatos panyakit parah pandemi tiasa nyababkeun mikir naon anu kedah dilakukeun pruebas de viruscorona Mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun salamet pikeun rapat, tapi para ahli ngingetkeun: Tés anu paling aman nyaéta ngan ukur pendak sareng mitra.

PCR, antigén, sérologi ... aya sababaraha téhnik anu sayogi pikeun diagnosa atanapi terang upami anjeun parantos kontak sareng inféksi, tapi para ahli sapertos juru bicara Paguyuban Panyakit Nular di Spanyol sareng Mikrobiologi Klinis (Seimc), María del Mar Tomás, nyatakeun yén "teu aya téknik anu pasti saratus persén."

09 / 12 / 2020

Ieu ukuran utama ngalawan viruscorona anu badé dikuatkeun dina Kemis, 10 Désémber di Komunitas Valencian:

Rapat sosial

Rapat sareng kulawarga sareng réréncangan diwatesan maksimal genep urang dugi ka 15 Januari, sanaos bakal aya pengecualian nalika Natal. Salami 24, 25, 26 sareng 31 Désémber sareng 1 Januari, maksimal sapuluh anggota kulawarga atanapi jalma caket tiasa pendak; nalika rapat sareng réréncangan bakalan tetep watesna aya genep urang.

Sanaos pangecualian ieu dina tanggal Natal, Generalitat parantos nyarankeun yén ngayakeun rapat ieu dina kelompok anu sami hirup babarengan. Salaku tambahan, anjeunna ogé parantos nyarankeun supados henteu ngaleungitkeun dua kelompok hirup babarengan dina rapat.

Bar sareng réstoran

Perusahaan hotél sareng réstoran kedah ngajaga kapasitas lima puluh persén dina teras sareng tilu puluh persén di jero tempat. Sedengkeun pikeun jam, aranjeunna kedah tutup di tengah wengi sareng moal diidinkeun nampi pesenan saatos tabuh sabelas.

Dina Natal, tanggal 24, 25, 26 sareng 31 Désémber sareng tanggal 1 Januari, panutupan bar sareng réstoran bakal ditunda tabuh hiji énjing-énjing, sanaos aranjeunna moal tiasa nampi pesenan saatos dua belas tilu puluh peuting. Salaku tambahan, salami tanggal ieu, tabel baraya sareng réréncangan tiasa maksimal sapuluh jalmi; henteu sapertos babaturan.

07 / 12 / 2020

Saatos sakelompok élmuwan minggu kamari ngadesek ka komunitas internasional pikeun tumut kana "Bukti anu luar biasa" yén virus SARS-CoV-2, anu nyababkeun pandemi Covid-19 dikirimkeun ngaliwatan hawa, ayeuna parantos diumumkeun yén sakumpulan panaliti Universitas Jaume I Castellón bakal nganggo saringan anu ngukur tingkat polusi udara pikeun ngadeteksi beban genetik Covid di lingkungan.

 

05 / 12 / 2020

Generalitat Valenciana bakal nyebarkeun peraturan anyar sateuacan Covidien-19, anu bakal ngémutan perpanjangan panutupan perimeter Komunitas Valencian; jam malam peuting; watesan kapasitas sareng jam bar, réstoran, teras sareng toko; sareng larangan dina upacara sareng acara, sareng anu sanésna.

Pamaréntah Valencian bakal patepung salami sasak ka komisi antar-departemen anu nganalisis épolusi tina viruscorona sareng bakal nyusun SK anu anyar, anu bakal kalebet langkah-langkah khusus pikeun Natal.

02 / 12 / 2020

Para ahli percanten yén vaksin coronavirus bakal ngaktipkeun kagiatan pariwisata di 2021Sektor éta ngarepkeun yén taun payun bakal janten salah sahiji pamulihan berkat datangna vaksin, mobilitas anu langkung ageung anu diarepkeun sareng dana Éropa. Éta parantos janten salah sahiji ideu utami dinten mimiti Forum Pariwisata Internasional XX Benidorm, anu dimimitian dinten Rebo ieu.

 

30 / 11 / 2020

Nalika ngantosan kaputusan akhir, sapuk atanapi henteu di antara sadaya komunitas otonom, sakedik-sakedik mimiti ningali kumaha Natal 2020 bakal aya di Komunitas Valencian.

Dinten Minggu ieu, présidén Genearlitat, Ximo Puig, mastikeun yén, sanaos inohong coronavirus aranjeunna positip, kami aya di tengah pandemik sareng urang kedah waspada, sareng anjeunna ngabela yén "ayeuna sanés masalah angkat akselerator tapi ngajaga larangan" sareng polah kalem.

"Kami masih di tengah pandemi. Angka na positip tapi dina waktos ieu diperyogikeun langkung ati-ati. Dina minggu payun urang badé maénkeun bagian ageung tina naon anu bakal janten bulan mimiti taun sareng kumargi kitu, kapinteran, kaprigelan sareng kaprigelan, ”keukeuh.

 

 

26 / 11 / 2020

Menteri Kaséhatan, Ana Barcelona, ​​nembé wincikan ukuran kovid-19 sareng pangwatesan anu Generalitat proposes pikeun ngeset tanggal Natal salajengna, sareng naon kajadian ngijinkeun dugi ka sapuluh saderek tiasa patepung tanggal 24, 25 sareng 31 Désémber, sareng kaping 1, 5 sareng 6 Januari, sapertos PROVINSI parantos diumumkeun. Jaman éta ogé mobilitas antara otonom bakal diidinan.
Barceló parantos ngajelaskeun yén Komunitas parantos damel salami sababaraha minggu sasarengan sareng sésana otonom di komisi kerja kanggo ditujukeun ukuran «anu urang hoyong ngahijikeun sapanjang wilayah«. "Masih aya sababaraha rapat pikeun tiasa satuju kana tindakan teras aranjeunna bakal angkat ka déwan antar-daérah sahingga daérah tiasa ngenalkeun sababaraha modifikasi atanapi nyatujuan éta. Kami pikeun konsensus sareng kami hoyong ngahontal kasapukan pikeun sadaya komunitas sahingga henteu aya bedana antara daérah «.

23 / 11 / 2020

El presiden tina Generalitat Valenciana, Ximo Puig, parantos narik dinten Senén ieu pikeun ngabongkar éta "Téori konspirasi anti vaksin" de la COVID-19, sareng parantos nganggap yén vaksinasi ieu henteu kedah "dilakukeun ku kawajiban", tapi ku "nurani sareng solidaritas koléktif".

Puig ngajelaskeun dina konperénsi pers yén Generalitat Valenciana badé ilubiung dina kampanye anu béda pikeun nyebarkeun vaksin ngalangkungan dukungan ilmiah, sareng ngajelaskeun yén Menteri Kasihatan parantos damel pikeun adaptasi logistik anu diperyogikeun sareng rencana vaksinasi yén Déwan Menteri bakal nyatujuan énjing.

21 / 11 / 2020

Generalitat bakal manjangkeun validitas larangan pikeun ngeureunkeun panyebaran coronavirus di Komunitas Valencian dugi ka saatos Natal. Kaputusan politik parantos dilakukeun sareng detil watesanna bakal diadopsi saatos sasak Konstitusi dumasar kana épolusi epidemiologis Covid-19. Dugi ka waktos éta, jam malam wengi, penutupan perimeter daérah sareng larangan hotél, perdagangan sareng pakumpulan sosial bakal diterapkeun.

19 / 11 / 2020

Watesan tetep dugi ka 9 Désémber

Sanaos pernyataan konselor, anu ngumumkeun "stabilisasi kurva", Barcelonaó nyalira nyarioskeun yén kalemahan inpéksi ieu "henteu cekap." Ku cara kieu, pikeun larangan ayeuna pikeun terus ngahasilkeun "garis évolusi positip", Generalitat komitmen pikeun "ngajaga aranjeunna tetep kuat pikeun ningali naha aranjeunna tetep ngabantosan urang ngandung panyakit."

16 / 11 / 2020

SALAPI PROYEK VALENSI HUBUNGAN KA COVID, DIKASUKKEUNKEUN KEMENTERIAN INDUSTRI

Menteri Perindustrian, Dagang sareng Pariwisata pasti milih 50 proyék dina nyungkeun bantosan ka éntitas anu parantos nanem modal pikeun produksi produk sanitasi-sanitasi, alat pelindung pribadi sareng alat-alat anu dianggap darurat dina hubungan sareng Covid-19 , anu bakal ngagaduhan total hibah 10,96 juta euro.

Propinsi Valencia mangrupikeun proyek anu parantos nyungkeun seueur proyék pikeun nelepon ieu, kalayan jumlahna salapan anu bakal nampi 2,5 juta euro. Ku produk anu diproduksi, 17 tina 5 proyék anu dipilih aya hubunganana sareng produksi masker (bedah, FFP2 sareng FFP3), 12 kalayan pembuatan solusi hidrok alkohol sareng, sésana aya hubunganana sareng gaun anu tiasa dianggo sareng tahan cai, inisiatip pikeun ngahasilkeun PCR atanapi jinis elemen séjén sareng alat pelindung

14 / 11 / 2020

El Menteri Kaséhatan, Salvador Illa, parantos mastikeun yén Spanyol, dina kerangka strategi Éropa, anjeun bakal mésér langkung vaksin kovalén tibatan anu anjeun kedah "ulin aman" sareng ramalan éta nyaéta dosis anu munggaran tiasa dikaluarkeun dina awal taun.

12 / 11 / 2020

Viruscorona.

Dugi ka ayeuna, Kemis, 12 Nopémber, Pamaréntah Valencian milih manjangan saminggu deui larangan asup sareng nilar otonomi sareng pasihan margin pikeun sesa ukuran bari ngantosan terang pangaruhna. Nanging, henteu ditolak yén Generalitat ngarobih jadwal tina jam malam (efektif dugi ka 9 Désémber) kanggo ngamimitian jam sabelas tibatan tengah wengi.

10 / 11 / 2020

CORONAVIRUS VALENCIA.  La Menteri Kaséhatan Valencian, Ana Barcelona, ​​hoyong ngerem dinten ieu teh spekulasi on panerapan larangan anyar ngalawan anjeunna viruscorona, ngabela naon ieu "Gancang pisan" pikeun nganilai panerapanana sareng parantos nunjukkeun yén "éta solusi Éta henteu ngan ukur ukur dina ukuran, éta ogé dina yén aranjeunna kaeusi".

Dina pengertian ieu, Barceló parantos nyatakeun yén "aranjeunna henteu kersa nyandak léngkah pamungkas, kami henteu hoyong uih deui kana kurungan total, tapi éta gumantung ka urang ", nekenkeun yén sadaya warga patuh kana watesan anu aya ayeuna. "Kami tiasa nempatkeun seueur ukuran, tapi lamun urang henteu nurut hese”, Parantos ngahukum

08 / 11 / 2020

La Nyarankeun nu maca Umumitat Valenciana parantos netepkeun larangan anyar pikeun ngalambatkeun panyebaran viruscorona. Khususna, éta parantos diperpanjang salami tujuh dinten di panutupan perimeter daérah sareng kota di kota Elda sareng Petrer salami opat welas dinten. Salaku tambahan, ukuran watesan kapasitas énggal dilaksanakeun, anu bakal dugi ka 9 Désémber.

Présidén Generalitat, Ximo Puig, nunjukkeun yén larangan ieu narékahan pikeun "nyanghareupan darurat kaséhatan, ngajaga kasehatan penduduk sareng nyobian kaluar tina kaayaan rumit ieu babarengan.

06 / 11 / 2020

Generalitat parantos netepkeun dinten Jumaah ieu watesan anyar pikeun ngeureunkeun kamajuan pandemi kov-19 di Komunitas Valencian anu bakal mulai ti tengah wengi dinten Saptu dugi ka 9 Désémber payun.

04 / 11 / 2020

nu data sadidinten di Komunitas Valencian tetep kuat sanaos daérah tetep dina kaayaan langkung saé tibatan di daérah sanés Spanyol.

27 / 10 / 2020

Valencian Generalitat ngaluarkeun sakedap pikeun ngalarang ngumbara ka otonom sanés

Konsél Éta moal ngawatesan komunikasi Valencians sareng otonom sanésna, sahenteuna pikeun ayeuna, sakumaha anu dituduhkeun ku Palau de la Generalitat.

Eksekutif régional teu ngagaduhan niat, sahenteuna pikeun ayeuna, pikeun ngadukung salah sahiji larangan anu parantos disahkeun ku Déwan Menteri Luar Biasa anu diayakeun dinten Minggu ieu dimana éta parantos nyatujuan kaayaan alarm pikeun sadaya Spanyol kalayan niat manjangan dugi ka 9 Méi. Pamaréntah anu dipimpin ku Ximo Puig henteu badé netepkeun watesan perimeter, tah Urang Valencian bakal tiasa ngantepkeun wates-wates tilu propinsi sareng Spanyol anu mana waé ogé tiasa aksés kana Komunitas Valencian.

25 / 10 / 2020

Castellón ngagaduhan insiden koval-19 panghandapna di sakumna samenanjung

Puig nyauran kurungan genep jam wengi dugi ka 9 Désémber pikeun nurunkeun kajadian Covid-19.
"Virus sapertosna sigana payuneun urang sareng urang kedah ngeureunkeunana." Présidén Generalitat, Ximo Puig, jelas ngeunaan hal éta sareng parantos nyetél mékanisme na, dina 48 jam ti Kemis ieu, aya di payuneun Pengadilan Tinggi Kaadilan (TSJ) Komunitas Valencian arguméntasi hukum anu janten dasar jam antara dua belas wengi sareng genep énjing. Prakarsa anu bakal dilarapkeun pas pengadilan tinggi Valencian masihan jalan payun.

Puig ngaharepkeun yén Mahkamah Agung mutuskeun dina awal minggu hareup sahingga waktos ieu dibatesan tiasa ngalaksanakeun "gancang-gancang" sareng dugi ka sasak liburan salajengna, Nopémber sareng Désémber. Tujuanana nyaéta pikeun tiasa nyanghareupan liburan Natal sakumaha sami sareng normalitas anu leungit sareng pameseran sareng rapat kulawarga tiasa dilakukeun.

21 / 10 / 2020

Blokade Catalonia ku Covid-19 ngeusian industri hotél di daérah éta costa azahar, kalebet Peñíscola sareng Benicarló.

Présidén Asosiasi Bar sareng Kafé Benicarló negeskeun yén longsoran anu teu biasa pikeun reservasi didaptarkeun dina akhir minggu ieu. Musim na angkat deui di Peñíscola

Longsoran Catalans di kalér propinsi Castellón salami sabtu minggu. Dinten Jumaah, réstoran di Peñíscola sareng Benicarló mendakan paningkatan anu teu biasa dina reservasi kanggo tuang siang sareng tuangeun di tempat pangembanganana sapanjang sabtu minggu. Sanajan éta leres yén duanana kotamadya ngayakeun dinten gastronomic, alesan na mah béda-béda deui: panutupan bisnis katering di komunitas tatangga Catalonia.

Iván Alemán, présidén Asosiasi Bar sareng Cafeterias Benicarló, kaget nalika ujug-ujug, Jumaah kamari telepon mimiti ngirining ampir tanpa istirahat. «Leres yén Gastronomic Days tina Polp ka Caduf yén urang nuju ngarayakeun ayeuna gaduh seueur panampi, tapi katingalina anéh pikeun kuring yén ujug-ujug sadayana mimiti buku saolah-olah dunya bakal réngsé, "paparna. Henteu dugi anjeunna perhatoskeun tindakan anu dilakukeun ku eksekutif Catalan pikeun nutup réstoran pikeun ngeureunkeun kamajuan Covid-19, anjeunna ngartos sadayana. Kanyataanna «Cadangan parantos lebet bahkan ti Lleida», jalma anu ngagaduhan apartemen di Peñíscola «sareng parantos sumping nyéépkeun sabtu minggu di dieu»

19 / 10 / 2020

Rusia ngumumkeun produksi massal vaksinna ngalawan kovid-19 ti Désémber.

Sutradara Dana Rusia pikeun Investasi Langsung, ngumumkeun yén dina bulan Désémber langkung ti sapuluh juta dosis bakal dihasilkeun.
BÉNTOR

«Kami ngantisipasi yén dina bulan Désémber kami bakal tiasa nyandak posisi Sputnik V ka Amérika Latin. Kami bakal ngahasilkeun jutaan dosis dina bulan Désémber, sareng dina Januari kami bakal ngamimitian nyayogikeun pisan aktip. ' Mastikeun na Kirill Dmitriev, Sutradara dana Rusia ngeunaan Investasi Langsung yén, babarengan sareng panaliti vaksin, ilubiung dinten Senén ieu dina rapat virtual sareng sakumpulan wartawan Ibero-Amérika, dipromosikeun ku Bering-Bellingshausen Institute for the Americas (IBBA).

Coronavirus Valencia live: kajadian pandemi turun deui saatos sasak liburan

Senén salajengna, 19 Oktober, validitas larangan anu ditetepkeun ku Generalitat réngsé

Kajadian pAndemia turun deui saatos sasak perayaan. Laju kajadian tina viruscorona éta turun deui kana 95 inféksi per 100.000 jiwa dina opat belas dinten ka pengker. Ku cara kieu, Komunitas Valencian dikonsolidasi salaku daérah Spanyol anu kadua kalayan kajadian panghandapna tina Covid-19, ngan aya di tukangeun Kapuloan Kanaria, numutkeun data anu diénggalan ku Kamentrian Kaséhatan dina 12 Oktober.

Covid-19

Coronavirus di Valencia, Alicante sareng Castellón

Kasaimbangan panganyarna ngagambarkeun salah sahiji inohong panghandapna kalayan 12 sababaraha sumber panyebaran sareng 57 positip anyar

Laju katépaan tina viruscorona parantos turun ka 12 cucuk dina Komunitas Valencian jeung 57 kasus anyar positip, Numutkeun kasaimbangan panganyarna Kamentrian Kaséhatan, dileupaskeun Senén ieu.

Data anu diénggalan dugi ka 12 Oktober deui ngagambarkeun yén asal sosial éta faktor utama dina sababaraha foci ieu.

Pikeun kahiji kalina, teu aya wabah sareng sapuluh atanapi langkung kapangaruhan di salah sahiji tilu propinsi sareng ngan kota Valencia anu mendakan langkung ti hiji, khususna tilu.
Peta kajadian coronavirus ku kotamadya di Komunitas Valencian numutkeun tés PCR

 

Costa Azahar

La Costa Azahar Mangrupikeun basisir Spanyol ti Laut Mediterania, tempatna di Propinsi Castellón, diwangun ku sakitar 120 km pantai sareng teluk.

Contacto

Diwangun ku IbizaCrea