Mire se erdhet ne Costa Azahar

La Costa Azahar Isshtë një shtrirje e bregdetit spanjoll të Detit Mesdhe, e vendosur në Provincën e Castellón, e formuar nga rreth 120 km plazhe dhe limane.

Emri i saj vjen nga lulja e portokallit, lulja e portokallit dhe kultura e pesëshe e krahinës.

Qytetet e vendosura në Kosta del Azahar (nga veriu në jug) janë: Vinaroz, Benicarló, Peñíscola, Alcalá de Chivert, Torreblanca, bregu i Cabanes, Oropesa del Mar, Benicasim, Castellón de la Plana, Almazora, Burriana, Nules, Moncófar , Chilches, La Llosa dhe Almenara.

Kryeqytetet e tij par ekselencë janë qytetet Benicasim dhe Peñíscola, pasi që këto komuna janë fokusi i madh turistik i komunitetit.

Ekziston edhe një turizëm i gjerë festivali në bregdetin Castellón, me oferta muzikore të tilla si Arenal Sound Festival (Burriana), në Benicássim Festivalin Ndërkombëtar Benicasim, festivalin Rototom dhe SanSan ndër të tjera. Festivali i Muzikës Electrosplash në plazhin e Fora-Forat de Vinaroz.

Bregdeti përfshin vendpushimet e Vinaroz, Benicarló, Peñíscola, Oropesa del Mar, Benicasim dhe Moncófar, por edhe Sierra de Irta, një masiv malor paralel me detin.

Ju gjithashtu mund të përmendni kënetat e Parkut Natyror Prat Cabanes-Torreblanca, Deserto de las Palmas, si dhe rezervatin natyror të Ishujve Columbretes 56 km nga bregu. Më në fund, nuk mund të harrojmë kryeqytetin e provincës: Castellón de la Plana dhe qytetin e fortifikuar Mascarell.

Costa del Azahar është strukturuar nga autostradat A-7 dhe AP-7 që lidhin të gjitha bashkitë kryesore dhe i lidhin ato me Valencian në jug dhe Tarragona në veri. N-340 gjithashtu kalon përgjatë bregdetit paralel.

Nga brendësia është lehtësisht i arritshëm nga A-3 që vjen nga Madridi dhe nga A-23 që vijnë nga Teruel dhe Zaragoza.

Nga ajri, bregdeti shërbehet nga Aeroporti Castellón.

vende

Costa Azahar

La Costa Azahar Isshtë një shtrirje e bregdetit spanjoll të Detit Mesdhe, e vendosur në Provincën e Castellón, e formuar nga rreth 120 km plazhe dhe limane.

kontakt

Zhvilluar nga Ibiza Krijo