Добредојдовте на Costa Azahar

La Costa Azahar Тоа е потег на шпанскиот брег на Средоземното Море, лоциран во провинцијата Кастелон, формиран од околу 120 километри плажи и заливи.

Неговото име потекнува од цветот на портокалот, цветот на портокалот и пејачката култура на покраината.

Градовите лоцирани на Коста дел Азахар (од север кон југ) се: Винароз, Беникарло, Печискола, Алкала де Чиверт, Торебланка, брег на Кабанес, Оропеса дел Мар, Беникасим, Кастелон де ла Плана, Алмазора, Буријана, Нулес, Монкофар , Чилчс, Ла losоса и Алменара.

Неговите главни престолнини се градовите Беникасим и Пешискола, бидејќи овие општини се најголемиот туристички фокус на заедницата.

Постои и широк фестивалски туризам на брегот на Кастелон, со музички понуди како што се Аренал Саунд Фестивал (Буријана), во Бенисасим Меѓународниот фестивал Беникасим, фестивалот Рототом и СанСан меѓу другите. Музички фестивал Електросплаш на плажата Фора-Форат де Винароз.

На крајбрежјето спаѓаат одморалиштата Винароз, Беникарло, Пешискола, Оропеса дел Мар, Беникасим и Монкофар, но и Сиера де Ирта, планински масив паралелен со морето.

Може да ги споменеме и мочуриштата на природниот парк Прат Кабанес-Торебланка, Десерто де лас Палмас, како и природниот резерват на островите Колумбретс на 56 км од брегот. Конечно, не можеме да го заборавиме главниот град на провинцијата: Кастелон де ла Плана и утврдениот град Маскарел.

Коста дел Азахар е структурирана од автопатите А-7 и АП-7 кои ги поврзуваат сите главни општини и ги поврзуваат со Валенсија на југ и Тарагона на север. N-340 работи и по должината на паралелниот брег.

Од внатрешноста лесно е достапно со А-3 кој доаѓа од Мадрид и со А-23 кој доаѓа од Теруел и Сарагоса.

По воздушен пат, брегот го сервира аеродромот Кастелон.

Места

Costa Azahar

La Costa Azahar Тоа е потег на шпанскиот брег на Средоземното Море, лоциран во провинцијата Кастелон, формиран од околу 120 км плажи и заливи.

контакт

Развиена од ИбицаЦреа