Nggoleki Costa Azahar...

Costa del Azahar, sawijining pesisir Mediterania Spanyol sing apik banget, nyebar ing saindhenging Provinsi Castellón, nyedhiyakake kurang luwih 120 kilometer pesisir lan teluk sing disiram banyu segara. Jeneng kasebut nyebabake aroma kembang oranye, kembang oranye sing mekar banget ing sawah ing wilayah iki, menehi pesona sing unik lan mabuk.

Saka lor nganti kidul, kutha-kutha sing dadi swarga pesisir iki maneka warna lan narik kawigaten. Saka Vinaroz nengsemake kanggo Almenara sajarah, saben wis pribadine lan mréntahaké dhewe. Ing antarane perhiasan pesisir iki ana panggonan emblematic kayata Peñíscola, kanthi kastil Templar sing nggumunake, lan Oropesa del Mar, kanthi pesisir impen lan hiburan malam sing sregep.

Costa del Azahar ora mung panggonan srengenge lan pantai, nanging uga pusat atraksi kanggo penyayang musik lan budaya. Festival akeh banget ing saindhenging taun, kanthi acara penting kayata Festival Swara Arenal, FIB, Rototom Sunsplash, Festival SanSan lan Festival Musik Electrosplash, antara liya, narik kawigaten wong akeh saka sak ndonya.


Saliyane pesisir sing nggumunake lan hiburan wengi sing nyenengake, wilayah kasebut nawakake macem-macem pengalaman alam lan budaya. Saka resort banyu termal ing Montanejos, La Vilavella, Oropesa del Mar lan Benicasim, ngendi pengunjung bisa ngendhokke lan rejuvenate awak lan pikiran, menyang biasa Sierra de Irta, swarga kanggo hiking lan alam penyayang.

Taman Alam Prat de Cabanes-Torreblanca lan Desierto de las Palmas minangka tujuan sing cocog kanggo para penyayang fauna lan flora, nalika Kepulauan Columbretes, dumunung 56 kilometer saka pesisir, menehi kesempatan unik kanggo njelajah papan suci alam sing dilindhungi.

 

Kanggo sing kepengin nyemplungake sejarah lan budaya sing sugih ing wilayah kasebut, Costa del Azahar nduweni akeh bandha, kayata kutha kuna Sagunto, ibukutha provinsi Castellón de la Plana lan kutha benteng sing apik ing Mascarell.

 

Apa sampeyan are looking kanggo ngendhokke ing pantai, njelajah alam unspoiled utawa nyemplungaken dhewe ing budaya lokal sregep, nunggu sampeyan karo tangan mbukak Costa del Azahar kanggo menehi pengalaman iso lali. Temokake kabeh sing ditawakake permata Spanyol sing didhelikake iki!

Ngakses

Costa del Azahar kabentuk dening dalan gedhe A-7 lan AP-7 sing nyambung kabeh kutha utama lan nyambungake karo Valencia ing sisih kidul lan Tarragona ing sisih lor. N-340 uga mlaku ing pesisir paralel.

Saka interior, gampang diakses nganggo A-3 sing asale saka Madrid lan A-23 sing teka saka Teruel lan Zaragoza.

Kanthi udara, pesisir kasebut dilayani dening Bandara Castellón.